בעיות התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות
    יעל
    16/02/2010

שלום,
    שמי יעל , נשואה +1 . הילד שלנו בן שלוש וחצי ומזה כשנה וחצי הוא נמצא בגן פרטי המנוהל ע"י גננת שהיא סבתו של הילד (אמא של בעלי). בשנה הראשונה, המצב היה טוב מאוד, הוא גדל והתפתח , ילד ממושמע, קשוב, מרוכז , עצמאי מאוד. החל מהשנה, חלה הדרדרות רבה :הוא לא מרוכז, הוא בעל בטחון עצמי מופרז, הוא מתפרע ולא מוכן לשבת בחוגים ובריכוז, מזדהה עם דמויות שליליות (אנטי גיבור בתוכניות טלוויזיה וסרטים), מכנה את עצמו "רשע" ואומר שהוא אוהב את הרשעים והרעים. כמו כן חלה ירידה משמעותית בשעות השינה שלו .
    אני נמצאת בבעיה כיוון שמדובר בהורים של בעלי. הילד נמצא בגן עד אחת ואינו מוכן להישאר לישון שם אלא רק אצל ההורים של בעלי. הסבתא הגננת לוקחת אותו אליה כל יום , הוא לא הולך לישון לפני שלוש בצהריים ומתעורר בחמש-חמש וחצי. בערב הוא לא עייף, עושה בעיות עם ארוחת הערב, מבקש לאכול בעשר בלילה שוב (כי לא אכל טוב בארוחת הערב) ומתעורר כל יום בחמש וחצי-שש בבוקר. יתרה מזו, הוא נחשף לתכנים לא ראויים מבחינת אלימות מצד חמי, אבא של בעלי. הוא מלהיב אותו ע"י משפטים כמו "אני אראה לו לרשע הזה,אנחנו נפרק לו את העצמות" ׁ(?!) . מספר פעמים דיברנו איתו והעניין נרגע, אך הילד, שמאוד אוהב אותו, צמא לכל מילה שהוא אומרוכבר כשהוא נמצא שם הוא נכנס לאוירת הקרב. הסבתא היחא אישה מאוד מפנקת ודואגת , ואני חושבת שבמצב המורכב הזה מאוד קשה לשים את הגבול ולהתייחס לנכד שלך בגן כלאחד הילדים ואני מבינה את זה.
    אני במצב לא כל כך טוב מבחינה נפשית כעת. אני מרגישה שחלה הדרדרות מאוד גדולה במצבו בעקבות המעבר לעיר הזו והכנסת הילד לגן הזה. אני בסוג של חוסר שליטה. גם החצי שעה הזו שהוא מבלה איתם כאשרהוא מתעורר אחה"צ עד שאני באה לאסוף אותו משפיעה עליו מאוד. הבעיה הגדולה היא התחושה האישית שלי שאני לא בשליטה על הילד שלי. הכנסו לגן הזה תורמת לנו מאוד מבחינה כלכלית אך עושה לו עוול ואני מרגישה את זה כל יום. אני לא אמא חרדתית ואני מאוד מאוד מאוד אוהבת את ההורים של בעלי ואת משפחתו בכלל אבל אני חושבת שהקירבה והיומיומיות הזו , עם ההשפעות האלו מטריפות אותי, אני רוצה את השליטה בחזרה על הבן שלי.
    מה עליי לעשות (מלבד להוציא אותו מהגן, כי את זה אנחנו לא ממש רוצים לעשות )

תודה רבה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום יעל,
    אני לא כל כך בטוחה שבעיות ההתנהגות שאת מתארת כולן נובעות מהמצב שתארת. אני לא בהכרח רואה רע בכך שמתוך משחק חמך אומר לו את מה שאומר. זה תלוי בהקשר, כל עוד זה נעשה במשחק זה גם יכול להוות מקור טוב להוצאת תוקפנות בצורה מבוקרת. תלוי אם זה ביוזמת חמך או ביוזמת הילד וכו'.
    קחי בחשבון שהילד גם עבר ישנויים שקשורים לגיל ולא רק לשינוי בעיר ובגן. עם זאת אני מבינה אותך שאת מרגישה שילדך גדל למעשה אצל אנשים אחרים ויש לך הרבה פחות השפעה על גידולו.
    הדבר הנכון ביותר לעשות הוא קודם כל לדבר על כך עם הסבים, לא בצורה מעליבה וכועסת, אלא מתוך הכרת תודה על העזרה העצומה שהם נותנים, בליווי מספר בקשות לשינויים שהיית רוצה. כמו כן ניתן לשקול את הקטנת מספר השעות שהילד נמצא שם, למשל לבוא לקחת אותו מוקדם יותר, (כן צריך לשם לסדר אחרת את השעות בעבודה) וכו'. אם קצת התארגנתם כלכלית בעקבות העזרה שקיבלתם עד עכשיו, אולי אפשר להקטים באופן זמני את שעות העבודה ולעשות ביניכם תורנות כל יום מי יוצא קודם ולוקח את הילד. צריך לקחת בחשבון שבחיים אי אפשר הכל - גם גן בחינם, גם לבוא שניכם כל ערב מאוחר, וגם לקבל ילד שגדל בדיוק כמו שאתם רוצים. אתם פשוט צריכים להחליט על מה אתם מוכנים לוותר כרגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו