חרדה אצל ילד בן 7

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה אצל ילד בן 7
    galit
    21/02/2010

שלום,
    בני בן ה 7 אלרגי לכל סוגי האגוזים, אלרגיה קשה והוא מצוייד במזרק. האלריג ההתגלתה בגיל שנה וחצי והוא מכיר, יודע ונזהר מאוד בנושא.
    בימים האחרונים הוא כל הזמן שואל אותי אם הוא מתנפח בגרון? אני שואלת למה והוא אומר סתם. הוא יכול לשאול אותי 10 םעמים רצוף כדי להיות בטוח שהכל בסדר. וזה לא בכרח אחרי שהוא אכל משהו. זה סתם כך.
    בנוסף, הוא כל הזמן שאול אותי על חיידקים ומחלות, שהוא לא רוצה שאנשים יגעו בו כי אולי יש להם חיידקים, בימים האחרונים הוא הולך הרבה לשטוף ידיים.
    אני מרגישה שהוא חרד ממשהו ואני לא יודעת איך לעזור לו.
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל ילד בן 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה אצל ילד בן 7

סמדר ריינר
    21/02/2010

שלום גלית,
    ראשית את יכולה לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה שנוגעת לפחדים של ילדים ולראות האם נוח לך לאמץ את אחד המענים שמציעים שם.
    חלק ממה שקורה לילד שלך זה שהוא חרד ממשהו באמת אמיתי אבל מעצים אותו. יכול להיות שהגיע הזמן לתת לו הסבר בהיר וממצה, אם זה לא נעשה עד היום על האלרגיה שלו, כי אני מניחה שבגיל שנה כשהיא התגלתה לא ממש היה אפשרי להסביר לו. לפעמים מידע מדוייק עוזר להפחית חרדה, כי הוא מעניק תחושת שליטה. בנוסף כדאי לחשוב, מדוע עלתה החרדה בדיוק עכשיו? הרי האלרגיה קיימת כבר שנים. האם קרה שינוי כלשהו במשפחה או משהו שקרה לילד והוא סיפר עליו ולא קישרתם או אפילו לא סיפר. כדאי לשאול ולהתעניין.
    אם העניין מחמיר ולא עובר ואתם לא מצליחים לעמוד על טיבו, כדאי לפנות לייעוץ מסודר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו