שינוי יחס לילד בן 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי יחס לילד בן 3.5
    ענת
    21/02/2010

שלום ,
    יש לי בן מקסים בן 3.5 ילד טוב, ממושמע (לרוב) .
    אני אמא קפדנית ודורשת משמעת (לצערי קיבלתי את זה מהבית).
    לאחרונה אני מתחילה לחשוש שאני עושה לו עוול וגורמת לו להיות יותר מדי צייתן ואולי אפילו קצת "דורסת" לו את האישיות. אני קוראת הרבה בפורום ולומדת המון. (תודה על כך).
    איך אוכל לשנות את התנהגותי? אני נמצאת לבד עם 2 הילדים(השני בן 7 חודשים) כל אחה"צ עד לשינה ואני מעוניינת עדיין שהסדר יישמר ומקלחות, ארוחת ערב וטקס השינה יתנהלו כמו שצריך.
    כלומר, באופן חלק ללא תקלות מיוחדות.
    חשוב לציין, שהוא כן עומד על שלו הרבה פעמים וכן מתנגד לי כשלא מוכן לעשות משהו.
    אבל הרבה פעמים אני לא מכירה דרך אחרת לצאת מהסיטואציה וגורמת לו לעשות מה שביקשתי לפעמים באיומים ולפעמים בהרמת קול.
    אני לא אוהבת את ההתנהגות שלי אליו ואשמח ללמוד אלטרנטיבות אחרות. אני רוצה שהוא יגדל להיות בעל בטחון ויכיר בערך העצמי שלו.
    אודה מאד לתגובתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי יחס לילד בן 3.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעת או עצמאות? או שניהם?

נעמה סבג שמש
    21/02/2010

שלום ענת,

הילד שלך נמצא בגיל בו הוא רוצה לפתח את עצמאותו ולעמוד על שלו.
    הוא אכן מספיק גדול בכדי להיות מסוגל לבצע דברים רבים בשביל עצמו ואף בשביל הסביבה.

משמעת אכן חשובה בבית.עם זאת, חשוב לאפשר לילד אפשרויות בחירה בין כל מה שאפשר. ניתן גם להתייעץ איתו בסדר עשיית הדברים.

מודעתך לבעיה בה ילד צייתן מידי היא חשובה, כי כך יקל עלייך להקפיד ולאפשר לו.
    את צריכה להחליט בינך לבין עצמך, איפה את כן יכולה לשחרר ולאפשר ואיפה הקו האדום.
    כך תאפשרי לו להתבטא.

את מוזמנת לקרוא את מאמריי באתר זה או באתר שלי בנושא עצמאות.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו