מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיגה בבריחת שתן אצל ילדה בת 3.5יוכי21/02/2010
שלום רב
בתי בת 3 ו 8 חודשים. היא בכורה שנולדה בשבוע 37 בלידה רגילה והריון תקין. ילדתי תאומים (בן ובת) לפני כ 4 חודשים.
בתי גמולה מחיתולים כבר מגיל שנה וחצי (יום ולילה - מיוזמתה). מסביבות אוגוסט האחרון החלה נסיגה וחזרה להרטיב בעיקר ביום.
אנו מודעים כי הופעת התאומים מהווה מקור לנסיגה ומודעים כי הלחץ הקיים כיום בבית מוביל לכעסים (שגם הופיעו אצלה בחודשים האחרונים). כמו כן אנו מודעים כי בגלל בגרותה המיוחדת לגילה ושפתה הגבוהה אנו משייכים לה התנהגויות ילדותיות המתאימות לגילה כלא נכונות.
עד פה המודעות... אבל לאחר שהפנמנו את כל אלה בשיחות שערכנו לאחרונה אני ובן זוגי אנו מתקשים לעזור לה לחזור למסלול.
כיצד אנו יכולים להפחית ממנה את הכעסים (לאחר שגם אנו הפחתנו).
כיצד ניתן לעזור לה להפסיק לעשות צרכים במכנסיים (לפעמים גם צואה).
כששאלתי אותה למה היא לא הלכה לשרותים היא ענתה לי - "ככה כי לא בא לי" וזה למרות שראיתי כי היא צריכה ללכת וביקשתי ממנה בנימוס לגשת לשירותים.
יש לציין כי ערכתי לה בדיקות רפואיות כדי לשלול בעיה רפואית.
אשמח לעזרה, אני אובדת עצות ולא רוצה לגרום לכעסים ול"בריחות" להחמיר וליצור בעיות נוספות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנורזיס ואנקופרזיס
סמדר ריינר21/02/2010שלום יוכי,
יפה שאתם מודעים. עם זאת נראה לי שאם מדובר גם בבריחת צואה, עדיף שתפנו לטיפול, מדובר בסימפטום שאכן מעיד על מצוקה של הילדה, וכדאי לטפל בו בהקדם בצורה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)