מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא שותהאלה21/02/2010
שלום,
בני בן 3 ו 3 חודשים ואוכל כמויות מאוד קטנות. בנוסף אינו אוהב לשתות.
שותה סימילאק בבוקר ולפני השינה ובמשך היום יכול לשתות עד כוס אחת נוספת של נוזלים וגם זה אחרי תזכורות. לאחרונה לא מוכן גם לשתות מיץ פטל. אתמול הלכנו לקרובי משפחה ודרך עצרנו בפינת משחקים ואמרנו לו שעד שלא ישתה לא ישחק והוא ויתר על המשחקים ולא שתה.
האם זו טעות לנהוג כפי שנהגתי כי אולי זה גורם לכך שיכנס לפרינציפים איתנו ודוקא בגלל שמרגיש שחשוב לנו זה יגרום לתוצאה הפוכה.
האם יש עצה איך לגרום לו לשתות(הפיפי שלו ממש צהוב)
תודה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שותה
סמדר ריינר21/02/2010שלום אלה,
אני חושבת שאת בהחלט צודקת שנהיה ביניכם מאבק כוחות. ייתכן שאתם עסוקים מאוד בענייני האוכל והשתיה שלו, והוא מרגיש שמקטינים אותו ושולטים בו. ילד בגילו גם לא חייב לשתות סימילאק, הוא יכול לאכול כמו גדול. ייתכן גם שאתם מאוד מודאגים מהעניין של השתיה והנושא מדובר בבית ויש אוירה של חרדה ולחץ סביב זה. אז קודם כל תצטרכו לשחרר את החרדה, ולהפסיק לדבר על זה ולעסוק בזה בצורה כל כך אינטנסיבית. שנית אפשר לנסות לעבור לחיזוקים חיוביים - כלומר על כל כוס ששותה מקבל מדבקה ובסוף היום מקבל פרס קטן אם צבר מספיק מדבקות. כוס השתיה יכולה לחכות לו בצד, והוא יכול ללכת ולשתות בשליטתו מתי שבא לו, כל פעם לגימה, בלי שסופרים לו, בודקים לו ומשוחחים על הנושא כל הזמן, אלא רק בסוף היום כשסופרים את המדבקות.
הייתי לוקחת אותו לשיחה, ואמרת לו שעכשיו הוא כבר גדול, אתם תתנו לו כוס והוא יחליט מתי וכמה בא לו לשתות ממנה ועל כוס שמסיים מקבל מדבק ואחרי מספר מדבקות שתחליטו מקבל פרס. אני הייתי מתחילה ממספר קטן של מדבקות, כי הוא לא רגיל לשתות הרבה, ואחר כך מעודדת אותו, ומגדילה את המספר (ואולי גם משנה את הפרס, כדי שירגיש ששווה לו להגדיל). אחרי תקופה, אמור להשתקם מנגון הצמא הטבעי שלו והוא בעצמו ירצה לשתות. ואז הייתי עושה טקס, נותנת פרס אחרון ועוזבת את הסיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)