מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 5אמא22/02/2010
אני אם חד הורית מגדלת 2 בנות (בת 5ובת2) לבד. חזרנו מחול לפני כשנתיים והאב נשאר ומאז הן לא ראו אותו והוא מתנער לגמרי מהמחוייבויות שלו כאבא.מתקשר ומדבר פעם בשבוע/שבועיים עם הגדולה,הקטנה כלל אינה זוכרת אותו (אינני מונעת שיחות אלו /מתערבת בתוכנן היות והן טובות לילדה היא בוחרת מתי נוח לה לדבר ועל מה.אני אינני מדברת איתו כלל אך גם אינני מדברת עליו רעות לידן לעולם ולא משתפת אותן במצב ובקשיים הכלכליים שאיתם אני מתמודדת בגללו ורק דואגת לחזק ולומר שאבא אוהב מאוד וכשיוכל יבוא לראות אותן).עם הגדולה היו המון קשיי הסתגלות בהתחלה והתמודדות הפרידה מהאב הייתה לה קשה .היא הייתה בטיפול באומנות היות ואוהבת לצייר והמטפל טען שהילדה מאוד בוגרת לא מפנימה וחיה את המציאות מודעת לה ומקבלת אותה כמצב נתון אנחנו חיים בישראל ואבא לא ,זה מה שהעברתי לה לאחר ייעוץ והדרכה לטיפול והתמודדות עם השאלות וההתאקלמות. מאז המצב השתפר והילדה באמת מקבלת עובדה זו.הבנות מאושרות עטופות בחום ואהבה ממני ומכל המשפחה ולא חסרות דבר ,מלבד כמובן אביהן .הבעיה שהגדולה מחפשת תשומת לב בלתי פוסקת מכל אחד ואחת לכל מקום שאנחנו הולכות היא מוצאת אובייקט ונדבקת אליו בצורה נוראית ומביכה ותמיד קשה לה לסיים מפגש בצורה יפה וללכת ורק לאחר שכנועים כעסים וכו' היא נפרדת לרוב בבכי. בכלל הילדה רוב הזמן לא מרוצה ככל שאני משתדלת לתת לפנק להעניק אם בחומריות ואם בתשומת לב שהיא מקבלת מעל ומעבר היא יותר ויותר לא מרוצה או מרוצה לרגע ושוב מוצאת על מה להתעצב.מה עושים?או מה אני עושה לא נכון?איך ממזערים את הנזקים שמן הסתם ישנם כתוצאה מהמצב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5
סמדר ריינר22/02/2010שלום אמא,
נשמע לי מהתאור שלך שעשית הכל נכון עם ילדה אבל נראה לי ששכחת את עצמך. כשאנחו בעצמנו לא מעובדים ולא רגועים עם משהו עד הסוף, אפילו שאנחנו עושים הכל נכון ונראה לנו שאנחנו לא מראים דבר, הילדים מרגישים את זה עלינו.
מאוד ניכר מדרך כתיבתך, שאת עדיין מאוד מאוד כועסת על הגרוש שלך (ייתכן שגם בצדק). אני מניחה שאת מרגישה פגועה, מנוצלת, נטושה, בודאי חווית ירידה בתחושת הערך העצמי שלך וחרדות קיומיות רבות עקב השינוי במצב הכלכלי (אפילו אם את זו שהחליטה לעזוב, עדיין זה לא אומר בהכרח שאת לא מרגישה פגועה מכל הדברים האלה).
החוויה הקשה הפנימית הזו שלך בטוח מגיעה באופן כלשהו אל הילדים, ומשפיעה עליהם גם אם את עושה מאמצים עילאיים שזה לא יגיע אליהם.
נראה לי שאולי הדבר הכון עכשיו הוא לפנות לטיפול עבור עצמך, וזה ישפיע גם על הילדות עם הזמן, אפילו שלא תביני איך בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא22/02/2010תודה על התשובה המהירה. בחודשים הראשונים הלכתי לטיפול ע"מ להבין ולקבל כלים איך להתמודד עם כל המצב כשילדה התחילה טיפול אני הפסקתי. הבעיה עם הטיפולים היא העלות הכספית הגבוהה שהיא בלתי אפשרית מבחינתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה
סמדר ריינר22/02/2010שלום אמא,
יש גם אפשרויות טיפוליות מסובסדות ובחינם. נסי לברר דרך קופת החולים באיזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
אמא23/02/2010שוב תודה על המידע רק אם אפשר יותר פרטים האם כל אחד יכול לקבל ייעוץ בחינם?למי אני פונה ,מה אני בדיוק מבקשת ..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
סמדר ריינר23/02/2010שלום לך,
בעיקרון לכל אזרח יש זכות לקבל טיפול חינם במרפאות ציבוריות ששיכות למשרד הבריאות. עם זאת בדרך כלל הדבר כרוך בתור המתנה ובטיפול מוגבל בזמן. כמו כן יש אפשרות לקבל טיפול מסובסד דרך מטפלים עצמאיים שעובדים עם קופת החולים בה את חברה. בחלק מהקופות זה נעשה דרך הביטוח המשלים, ובחלק זה חלק מהסל. את יכולה לבדוק באתר של הקופה בה את חברה באינטרנט, ולגבי טיפול בחינם את יכולה להכינס לאתר של משרד הבריאות, ולבדוק שם לגבי מרפאות בריאות הנפש בקהילה.
כמו כן, ברוב העיריות/מועצות מקומיות/איזוריות יש תחנות לטיפול משפחתי שמסונפות בדרך כלל למחלקת הרווחה, וגם שם אפשר לקבל טיפול במחירים מסובסדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
אמא24/02/2010אני מודה לך מאוד על הסבלנות והתשובות המהירות...הארת את עיניי לדברים שלא ידעתי ..ועזרת לי מאוד.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה ובהצלחה.
סמדר ריינר24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)