מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בננו קורא לנו בשמות הפרטיים שלנונונה23/02/2010
שלום,
אנחנו הורים לילד בן 3.8, לאחרונה הוא החל לקרוא לנו בשמות הפרטיים שלנו במקום אבא ואמא.
(לי הוא מוסיף אפילו י' בסוף כשם חיבה) ניסינו לתקן אותו בכל פעם והוא אכן חוזר על הפניה שוב והפעם אומר אמא/אבא מיד אחרי זה, אבל הוא לא מפנים וקורא לנו בשמות הפרטיים שוב ושוב.
זה נשמע לנו מצד אחד חמוד ומצד שני קצת מנוכר.
כשהסברתי לו שאנחנו אמא ואבא שלו וככה קוראים לנו הוא אמר שקוראים לנו בשמות שלנו.
מה פשר התופעה ואיך מומלץ לנהוג?
האם להתעקש לתקן אותו? או להניח לו?
נ.ב- אני לא יודעת אם יש קשר אבל אני בהריון מתקדם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שקורה בשמות הפרטיים
סמדר ריינר23/02/2010שלום נונה,
אני לא יכולה לדעת את פשר התופעה כי אין לי שום רקע על המשפחה שלכם. זה יכול להיות קשור לכך שהוא לא תופס את הבדלי הסמכות והגילאים בבית, אולי בגלל שאתם לא משדרים סמכות. או למשל, שבגלל שאת בהיריון מתקדם הוא קולט שיש קשר מיוחד בינך לבין אבא שהניב את ההריון הזה ושהוא נשאר מחוץ לקשר הזה (אפילו אם לא הסברתם לו על כך, ילדים קולטים דברים כאלה ומרגישים אותם) וייתכן שהוא עושה את מה שהוא עושה כדרך שלו להכחיש את התפקיד ההורי והזוגי שלכם ולהכניס את עצמו להיות חלק משלישיה. אלה הם רק השערות, אני לא יכולה באמת לדעת. בכל אופן לא נראה לי שאתם יכולים לכפות עליו את העניין, ואני לא בטוחה שזה דבר ששווה להכנס בגללו למאבקים.
כמו בכ הולדת אח, חשוב לתת לגיטמציה לתחושות השונות, החיוביות והשליליות שעולות אצל הילד, לדבר איתו על החשש מאובדן מקומו ולחשוב איך ניתן באופנים שונים לשמור על מקומו (הקדשת זמן נפרד וכו'), וייתכן שאם הוא ירגיש בטוח במקומו אצל כל אחד מכם, הוא יוכל לחדול מהמנהג הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)