מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עליה לכיתה אליאת23/02/2010
שלום. בני בן ה-6 עולה בשנה הבאה לכיתה א. לי יש שתי אופציות לבחור בית ספר.
האחד שהוא הבי"ס הטוב ביותר ביישוב וזה נמדד במנהלת טובה שמנהלת את ביה"ס ביד רמה עם משמעת טובה, ורמת לימודים גבוהה עם 35 ילד בכיתה. אך זה רחוק קצת מהבית ואף חבר מהגן שלו לא נרשם לשם מכיוון שהם לא שייכים לאיזור הזה ואנחנו כן. וביה"ס השני הוא בי"ס טוב רמת לימודים טובה עם 40 ילד בכיתה, וקרוב יותר לביתנו, לשם הולכים מספר חברים שלו כשאחד מהם החבר הכי טוב שלו.
אני נורא מתלבטת איך להחליט לאן לרשום אותו?? לפי טיב הבית ספר או לפי המצב החברתי?
אני ממש נקרעת, בעיקר כשסיפרתי לו שייתכן והוא יעלה לכיתה א ללא החברים שלו, הוא בכה וציין את שם החבר שלו שאיתו הוא רוצה להמשיל ללמוד- ולא ידעתי כיצד לנחם אותו. בעלי "עבד עליו" ואמר לו שבביה"ס הטוב ביותר ביישוב לומדים מדעים ואורו עיניו כי הוא ילד מאוד סקרן ואוהב ללמוד. אחר כך הילד ביקש ממני לבדוק אם גם בביה"ס השני לומדים מדעים ואמר שכך הוא יחליט לאיזה בית ספר הוא רוצה ללכת. אמרתי לו שאני אבדוק....ואני ממש לא יודעת איך להמשיך מכאן.
חשוב לציין שגם בשנה שעברה הוא עבר לגן חדש(הנוכחי) ולא הכיר אף ילד פרט לחבר הכי טוב שלו שהזכרתי קודם שהוא ממש ממש אוהב. והיום הוא מאוד מקובל בגן והגננת אומרת שהוא חברותי מאוד. (לפני שנה הוא היה ממש ילד אחר ולא ידע כל כך לקשור קשרים חברתיים)
מה לעשות????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המיליון דולר
נעמה סבג שמש24/02/2010ליאת שלום,
את מעלה פה את שאלת השאלות.
לצערי, לא תקבלי תשובה חד משמעית של נכון או לא נכון אלא הבהרה:
מן הסתם, לכל אחת מהבחירות תהיינה השלכות:
האם את מוכנה להסיע אותו לבית הספר ולחבריו אחר הצהריים או שזה יגביל את המפגשים עם החברים?
מאידך,האם תהיי מוכנה לשלם על שיעורים פרטיים במידה והילד יזדקק לחיזוק נוסף עקב גודל הכיתה?
אם מדובר בילד סתגלתן אין חשש שיסתדר. האם יש לו קשיים לימודיים? אם לא, גם מכך אין חשש.
מכל מקום, התייעצות עם הילד בגיל זה, אינה רלוונטית. בוודאי שיתסכל אותו לדעת שאינו יהיה עם חבריו. כולנו לא אוהבים שינויים. החלטה קשה, אבל הלב בוודאי מושך לכיוון מסויים...
בהצלחה בבחירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה
ליאת03/03/2010תודה על התשובה
ראשית ליבי אומר לי שאני צריכה לתת לו להיות עם החבר הטוב אך מצד שני ההגיון אומר משהו אחר..
אך במידה ואבחר לשלוח אותו לביה"ס הטוב ביותר, כיצד אני צריכה להכין אותו לאפשרות שהוא יעלה ללא חברים
ואיך אדאג לכך שהוא ישתלב טוב ומהר שלא יסבול???
יש לציין שאני בתור ילדה הייתי נוראית, למרות שעלו איתי לכיתה א כל חבריי אני ישבתי ובכיתי ואימי ישבה איתי בכיתה גם בהפסקות אוכל. עד היום כשיש לי התחלות חדשות יש לי בחילות ורע לי....
אנא ענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך אקבע האם הוא סתגלתן
ליאת03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי סביבה
נעמה סבג שמש04/03/2010ע"פי התאקלמותו עד כה בחברה. האם הוא מופנם? מתחבר מהר לילדים אינו מכיר? זקוק לעזרתך במצבים אילו?
הכיני אותו לקראת המעבר. רשמי אותו לחוג בסביבה החדשה כבר עכשיו כדי שיכיר חברים.
בתחילת השנה ערכי מסיבה בביתכם לכבוד החגים. הפכי אותו להיות המרכז...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)