ילדים בגירושים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדים בגירושים
    שירן
    23/02/2010

שלום רב,

אני ובן זוגי בפרידה מזה 5 חודשים- הוא איננו גר בבית. אנחנו בהליכי גירושין והתהליך הינו בהסכמה וביחסים טובים- ז"א שאין מריבות, ויכוחים, רכילויות או הסטות או עו"ד באמצע. לשנינו 2 ילדים קטנים- הבן בגיל 6 והבת בגיל 4.
    לאחר התייעצותי עם אחת מכן לפני מספר חודשים אימצתי את הגישה של לדבר על הנושא כמה שיותר עם ילדיי ולא להדחיק את הנושא או להשתיק, אני מדובבת את הילדים ומשתדלת לדבר על זה רבות ובעצם לגלות את שעל ליבם ולוודא שמינימום נזק נגרם אצלם.

אני יודעת ערוכה ומוכנה כמה שאפשר לזה שבעתיד ייתכן שאתקל בקשיים, אך כעת המצב הוא דיי שגרתי, אין בכי, שינויים בהתנהגות שלהם או תלונות, אני באמת משתדלת להעניק לילדיי את מלוא תשומת הלב, להיות קשובה וחמה ביותר ללא גבולות.

אתמול, האב הציג בפניהם בפעם הראשונה את דירתו החדשה, ולראשונה מאז שהוא עזב, בתי בת ה-4 התעוררה באמצע הלילה ככל הנראה מחלום והתחילה לבכות שהיא רוצה את אבא. את האמת, שבאמצע הלילה לא ידעתי בדיוק אם לילדה בגילה זה לעניין שאפתח בשיחה רצינית בנוגע למצב, אך חיבקתי אותה שכבתי לצידה והסברתי לה שאמא כאן לידה ושאבא ישן עכשיו בבית שלו ושבבוקר נתקשר אליו והיא תדבר איתו. האם נהגתי נכון?
    במידה ושוב סיטואציה זו תחזור מה עליי לעשות?

תודה והמשך יום נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדים בגירושים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדים בגירושים

סמדר ריינר
    23/02/2010

שלום שירן,
    נראה לי שנהגת נכון, במיוחד כשמדובר באירוע שקרה באמצע הלילה. אם זה יקרה שוב, כדאי לשבת ולדבר איתה על כך שנורא נורא כואב לה שאבא לא גר איתכם יותר ויש לו בית אחר, והיא הייתה רוצה שזה יהיה אחרת, ובצדק. באופן הזה את נוננת לה לגיטמציה להרגיש את העצב וההלם שהיא מרגישה, והיא יכולה לבטא זאת, ולא להישאר לבד עם זה בלב, וזה המון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו