מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חסרת אוניםאחות מודאגת23/02/2010
יש לי שאלה בנוגע לאחי בן ה16,
אחי הוא בן זקונים בעל בעיות רגשיות ובעיות למידה(לומד בכיתה קטנה-גם נשאר כיתה א
בתחילת השנה הוא השקיע בלימודים והיה ילד טוב,עד שהחל להכיר כל מיני "ידידות" בנות גילו,כיום הוא משקיע את כל זמנו לשיחות טלפון ולמפגשים עם חברים וחברות,הוא לא ממשומע לא מגיע הביתה כפי שסוכם מולו,לא עונה לנו לטלפון ככשאנחנו מחפשים אותו,לא מתפקד בלימודים.
חשוב לי לציין כי אין לו חברה מדובר בידידות שלהן יש חבר,אם כי הוא ממש היה רוצה חברה,
אולי כדאי לציין שאבי כבר יחסית מבוגר ואינו תופס חלק מחייו(אולי קצת אחראי על הבעיות הרגשיות)ואמי תמיד הגנה עליו ואפשרה לו כל מה שרצה.
אני תמיד הייתי חלק גדול מחייוו הוא קשור אליי מאוד ואני ממש רוצה לעזור לו,וחוששת ממה שיכול להיות ובכלל איך צריך להתנהל על מנת להחזיר אותו למוטב?
ההתלבטות הגדולה היא שמצד אחד אם הוא מתנהג באופן לא בסדר-צריך להעניש
(גם אכיפת העונש בעייתית אם מדובר בלאסור עליו לצאת מהבית),מצד שני-אנחנו חוששים לפגוע בו עוד יותר(כפי שכבר ציינתי יש לו בעיות רגשיות והוא ילד מאוד סגור)
אני ממש זקוקה לעצה
תודה
אחות מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח בן 16
סמדר ריינר24/02/2010שלום לך,
ההתנהגות של אחיך נשמעת אופיינית לגיל ההתבגרות. לא פירטת מהן אותם בעיות ריגשיות מהם סובל. לא ברור כל כך למה הידידות שלו מטרידות אותך, זה עניין שלו. הדבר שצריך להטריד, אם הוא קיים, זה אם הילד לא נמצא במסגרת בכלל ונמצא תחת השפעתם של גורמים שליליים, בכיוון של עבריינות וסמים וכו'.
נראה לי שהדבר הנכון הוא לנסות להתחבר אליו, להתעניין בו, לא ממקום ביקורתי, את זה הוא כבר מכיר, הוא לא ישתף עם זה פעולה. אלא ממקום שבאמת מנסה להכיר אותו, את עולמו, מה מעניין אותו, האם מציק לו משהו ואיך לעזור לו, ולא לנסות לגרום להתנהג לפי הנורמות שאת מאמינה בהן שהן לא רלוונטיות עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)