מתלוננת על כאבים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתלוננת על כאבים
    מלי
    24/02/2010

ביתי בכורה בת 5+ ילדה מקסימה לפני כשבועים התלוננה בערב לפני השינה על כאב גרון ואמרתי לה שאם זה ימשיך ניקח אותה לרופא היא המיכהלהתלוננן וזה לא היה נראה לי רציני כי התלונות היו רק בערבאחרי שנכנסה למיטה לישון ואז נזכרה....בימים האחרונים היא כל ערב ובבוקר כשקמה מתלוננת שכואב לה כל מיני דברים ושניקח אותה לרופא (כל היום היא לא מתלוננת ומתנהגת כרגיל) היום היא קמה בבוקר ואמרה שכל הגוף כואב לה מהראש עד הרגליים ושניקח אותה לרופא...אנחנו לא יודעים איך להגיב כי התלומ=נות ממש לא נראות רציניות כמובןשכל פעם שהיא מתלוננת אני מתיחסת לזה ברצינות נראה לי שמאוד מוצא חן בעיניה הרעיון לצאת באמצע הגן לרופא וכו' יש לצין שהיא ילדה מדהימה שמקבלת המון תשומת לה ממנו וגם מהסביבה היא אהובה מאוד חברתית מה עושים? האם לקחת אותה לרופא ב"כאילו" כדי להפסיק את תלונותיה ולהראות לה שאנחנו רצינים בקשר אליה? או יש משהו שאני יכולה להסביר לה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלוננת על כאבים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלוננת על כאבים

סמדר ריינר
    24/02/2010

שלום מלי,
    נשמע שאת לא מוכנה כל כך לקבל שלבת שלך יש מצוקה כלשהי. נראה לך שאתם מעניקים לה מספיק תשומת לב, אז אין לה סיבה להתלונן.
    קודם כל אם הילדה מתלוננת על כאבים, כדאי, ולו בשביל השקט הנפשי לקחת אותה פעם אחת לרופא. אם לא יתגלה כלום, לא נורא, לפחות בדקתם.
    אם לא יתגלה כלום באמת, אז כדאי לשבת עם הילדה ולדבר איתה, לא ברמה של הסבר, או ביקורת, אלא ברמת של התעניינות כנה: "תראי, אמרת שכואב לך בגוף והרופא לא מצא לך כלום. אז אולי לא כואב לך בדיוק בגוף, אולי משהו מציק לך בלב. אנחנו מאוד רוצים לשמוע אם יש משהו כזה".
    לכל ילד יש דברים שמציקים לו לפעמים, גם אם יש לו הורים מושלמים, שנותנים המון תשומת לב. לא תמיד תשומת הלב שאנחנו נותנים היא לדברים שהוא באמת רוצה, לפעמים קורים לו לו דברים שאנחנו לא יכולים לדעת או לראות, ולפעמים, הוא לא רוצה להכביד עלינו כי אז אנחנו עלולים להיעלב מזה שהוא לא מרוצה, כאילו שזה אומר עלינו שעשינו משהו לא בסדר.
    זה לא אישי, ולא אומר שאת אמא לא טובה, אבל אם לא תקשיבי למה שבאמת קשה לה התלונות שלה במקרה הטוב יתגברו, ובמקרה הרע היא תחשוב שלא רוצים לשמוע אותה ותתייאש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו