בן שנתיים וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי
    לימור
    24/02/2010

בני בן שנתיים וחצי שמו הראל יש לי בעייה איתו בשעות הערב שצריך להשכיב אותו לישון הילד " לא אוהב לישון" וזה בא לידי ביטוי בכך שהילד לא ישן צהריים באחד הימים בגן והוא הולך איתנו לחברים הוא לא הירדם ולא יראה סימני עייפות עד שעות לא סבירות . דוגמא נוספת חמתי שמרה עליו אצלה בבית הוא יושב מול הטלויזיה בצהריים העניים שלו עומדות להיסגר אבל הוא מתעמץ שלא ללכת לישון ובמידה והיא תכבה אותה הוא יקום מספה מהתעסק הדברים אחרים או תיקח אותו למיטה לישון הוא יבכה ולא ישן .

בבית בשעות הערב הוא לא הולך לישון ליפני 23:00 אני לוקחת אותו למיטה והוא קופץ אני מספרת לו סיפור ושאני מסיימת הוא בוכה ולא רוצה לישון הוא רוצה להירדם מול הטלויזיה וזה לא ניראה לי לנכון.

אבקש את עזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי

סמדר ריינר
    24/02/2010

שלום לימור,
    ילדים פוחדים לעיתים לתת עצמם להירדם כי מבחינתם הם נפרדים מהעולם באותו פרק זמן וזה מפחיד עבורם. לגבי הצהריים אני לא בטוחה שחייבים להתעקש איתו. לגבי הערב, רצוי לעשות אמבטיה אחרי ארוחת ערב, יש לכך השפעה מרגיעה, ובסביבות שמונה להלביש פיג'מה, לגשת למיטה, לעשות טקס עם סיפור, נשיקה וחיבוק, ולהישאר על ידו עד שנרדם. אם הוא קופץ, יש להחזיר אותו למיטה, כך כמה פעמים שיידרש, בלי להתעייף ובלי להתעצבן. לכבות את האור ולשבת על ידו. גם אם הוא בוכה. להרגיע אותו ולא לוותר. ילד בגיל הזה לא יכול לישון ב-23:00, ואת זה לא הוא קובע אלא אתם. הקפדה על סדר היום הזה מדי יום לאורך תקופה באופן עיקבי, תביא לידי כך שהוא יפנים את ההרגל ויירדם מוקדם יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו