אמא לחוצה...(הילדה לא מדברת בגן)

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא לחוצה...(הילדה לא מדברת בגן)
    שלומית
    24/02/2010

עדיין לא קיבלתי תגובה, אודה על התייחסותכן לבעיה:

הבת שלי בת 2.8, מתנהגת אחרת בבית ובגן. בבית (ולא רק שם - בכל מקום שהוא אינו הגן, כמו אצל חברים, סבתות, בגינה, ברחוב, בקניות וכו') היא מדברת ברמה מאד גבוהה, משחקת עם חברים בגילה, צוחקת, משתוללת, שרה ורוקדת כמו כל ילד בגילה. היא אמנם קצת מתביישת בהתחלה, ולוקח לה כ-10 דקות להיפתח כשאנחנו במקום חדש, אבל לאחר מכן היא משחקת ומתנהגת כרגיל.
    בגן לעומת זאת, היא לא מדברת. בתחילת השנה היא בכלל לא דיברה עם הגננות ובמפגשים (אפילו לא ענתה לגננות כן/לא, גם כשראו שמשהו מפריע לה ושאלו אותה), ועכשיו, אחרי כחצי שנה, היא לפעמים עונה בביישנות ובקול חלש, אבל בהחלט לא מדברת כמו שאני מכירה אותה. מבחינת משחק, היא משחקת בגן עם ילדים אחרים ואיתם היא כן מדברת, אבל להבנתי לא ממש כמו שהיא מתנהגת מחוץ לגן.
    אני יודעת שהיא אוהבת את הגננת שלה ואת הסייעות, ואני גם יודעת שהיא קצת ביישנית, אבל מאד כואב לי שלמרות שעברה כבר חצי שנה מתחילת השנה, ולמרות שהיא מכירה את הגננות והילדים, היא לא מדברת.
    הייתי רוצה לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לעזור לה להיפתח בגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא מדבר בגן

ליאת גרוס
    01/03/2010

שלום שולמית
    את מתארת תופעה שנקראת אילמות סלקטיבית. זוהי סוג של חרדה חברתית שבא לידי ביטוי בשתיקה במקומות מסויימים ודיבור רגיל באחרים. חשוב שהגננת תדע שבבית הילדה מדברת. אם אפשר שהגננת תפגוש את הילדה בבית או בחוץ ושם הם ישוחחו יהיה נפלא.נסי להזמין חברים מהגן הבייתה כמה שיותר. כדאי להפעיל תוכנית הדרגתית להתמודדות עם החרדה תוך שיתוף של הילדה, הוריה והגננת. ניתן ורצוי להיעזר בפסיכולוגית הגן או בגורם מקצועי חיצוני. זה יכול להסתדר מעצמו אבל חצי שנה זה כבר הרבה זמן ... הילדה עצמה בטח מבולבלת... חבל למשוך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו