מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טסמונט טורט או טיקים חולפיםשי24/02/2010
שלום
אני אמא לילד בן 10 שפיתח לאחרונה טיקים גם מצמוץ בעיניים(לא הרבה) וגם טיקים קוליים הנשמעים כמו: מ.....מ.....מ.... התחלתי לו אבחון כולל באופן פרטי הכולל קשב וריכוז (למרות שמצליח מאוד בלימודים) וגם אבחון פסיכולוגי מכיוון שאני מרגישה שבזמן האחרון עוברת על בני תקופה שמאוד קשה לו. הוא עצבני הרבה יותר מהרגיל. למרות נסיונות רבים שלי ושל בעלי לא הצלחנו לעלות על הבעיה. הוא מצידו טוען שהוא לא יודע מה קורה לו.
כמו כן הוא מתעניין הרבה בנושא בתי יתומים. ושואל האם אי פעם הוא והאחרים שלו יגיעו לשם. הסברתי לו שבשום מצב הוא לא יגיע לשם ואם חס וחלילה יקרה משהו לי ולאבא שלו תמיד המשפחה המורחבת שלנו תעזור.
יש לציין גם שיש לי צהרון בבית(בני ממש שונא אותו) ובצהרון נמצא ילד (מקסים) שהוא מאומץ ויש לו המון טיקים גם תנועתיים וגם קוליים, דבר שמאוד מפריע לבני. (למרות שהסברנו לו שהוא לא שולט בזה).
האם יכול להיות שהטיקים שבני פיתח הם על רקע רגשי?
האבחון טרם נגמר. ובנתיים אני ממש בלחץ מהתופעה. מה גם שהיא מפריע לי מאוד באוזן.
אשמח לתגובה
אמא שמאוד אוהבת את בנה ודואגת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
סמדר ריינר24/02/2010שלום לך,
לא ניתן לדעת אם הטיקים הם חולפים על רקע ריגשי או חלק מתסמונת טורט על ידי אבחון באינטרנט. לצערי, למרות שפעמים רבות יש קשר בין התגברות התסמינים בתסמונת טורט על רקע לחץ נפשי. כדי לדעת בודאות שזו לא תסמונת טורט תצטרכו לקחת אותו לאבחון נוירולוגי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)