טסמונט טורט או טיקים חולפים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טסמונט טורט או טיקים חולפים
    שי
    24/02/2010

שלום
    אני אמא לילד בן 10 שפיתח לאחרונה טיקים גם מצמוץ בעיניים(לא הרבה) וגם טיקים קוליים הנשמעים כמו: מ.....מ.....מ.... התחלתי לו אבחון כולל באופן פרטי הכולל קשב וריכוז (למרות שמצליח מאוד בלימודים) וגם אבחון פסיכולוגי מכיוון שאני מרגישה שבזמן האחרון עוברת על בני תקופה שמאוד קשה לו. הוא עצבני הרבה יותר מהרגיל. למרות נסיונות רבים שלי ושל בעלי לא הצלחנו לעלות על הבעיה. הוא מצידו טוען שהוא לא יודע מה קורה לו.
    כמו כן הוא מתעניין הרבה בנושא בתי יתומים. ושואל האם אי פעם הוא והאחרים שלו יגיעו לשם. הסברתי לו שבשום מצב הוא לא יגיע לשם ואם חס וחלילה יקרה משהו לי ולאבא שלו תמיד המשפחה המורחבת שלנו תעזור.
    יש לציין גם שיש לי צהרון בבית(בני ממש שונא אותו) ובצהרון נמצא ילד (מקסים) שהוא מאומץ ויש לו המון טיקים גם תנועתיים וגם קוליים, דבר שמאוד מפריע לבני. (למרות שהסברנו לו שהוא לא שולט בזה).
    האם יכול להיות שהטיקים שבני פיתח הם על רקע רגשי?
    האבחון טרם נגמר. ובנתיים אני ממש בלחץ מהתופעה. מה גם שהיא מפריע לי מאוד באוזן.
    אשמח לתגובה

אמא שמאוד אוהבת את בנה ודואגת מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיקים

סמדר ריינר
    24/02/2010

שלום לך,
    לא ניתן לדעת אם הטיקים הם חולפים על רקע ריגשי או חלק מתסמונת טורט על ידי אבחון באינטרנט. לצערי, למרות שפעמים רבות יש קשר בין התגברות התסמינים בתסמונת טורט על רקע לחץ נפשי. כדי לדעת בודאות שזו לא תסמונת טורט תצטרכו לקחת אותו לאבחון נוירולוגי מסודר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו