נשיקה בגיל 6? דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשיקה בגיל 6? דחוף
    עומריקו
    25/02/2010

אפרת שלום,
    יכול להיות שיהיה קצת ארוך אבל אשתדל להיות מדוייקת.
    בתי השנה עלתה לכיתה א' ויש לה חבר מהכיתה ממושב סמוך - אתמול הוא ביקר אותנו ואני קצת בשוק, מזועזעת, בלחץ, היסטרית...... - לא יודעת איך לקבל את זה.
    אספתי אותו בטובי מביתו והם נפגשו בהתרגשות גדולה הוא הביא לה שוקולדים. הגענו הביתה והיא הכירה לו את אח שלה (קטן ממנה) והתחילו לשחק בחוץ כמו ילדים חמודים מתלהבים. לפתע שמעתי שקט הצצתי לעבר החדר שלה ראיתי דלת סגורה. שלא נהוג בביתנו. גם לא אני ובעלי. פתחתי את הדלת ולדעתי ראיתי שהוא מראה לה את איבר מינו. הם נלחצו מהכניסה שלי וקפצו מהמיטה - הבת שלי ישר אמרה לי מה אמא אני רוצה לנוח והוא אמר חם בבית שלכם. יצאתי לא אמרתי כלום סגרתי את הדלת והרגשתי שעשיתי טעות חזרתי אחרי דקה והם נראו כאילו הוא נשק לה על השפתיים - עשיתי את עצמי פותחת את הגלילה של החלון והם קפצו שוב הוא התחיל לדבר איתה על המערכת שעות שמודבקת על הלוח בחדר והיא התחילה לשתות מים במקביל הוא ניקה את השפתים כאילו אני לא אראה.
    אחרי 2 דקות קראתי לה בלעדיו אמרתי לה בשקט שאני רוצה להראות לה משהו ושאלתי אותה אם בר נישק אותה. היא אמרה שכן. שאלתי הוא ביקש או את. היא הסמיקה ולא רצתה לשתף אותי אחר כך אמרה שהוא - ושזה כמו בסדרה משחק החיים. אני לא רואה את הסדרה ולדעתי אולי ראתה אצל סבתא שלה השבוע היא ישנה שם. שאלתי בעדינות האם הוא הראה לה את איבר מינו אחרי כמה שניות אמרה שכן. אמרתי לה שזה לא מקובל. כי זה איבר שלו. וגם אם הוא רוצה להראות לה היא צריכה להגיד לו לא. כי זה שלו. כמו שהיא לא מראה את שלה. הזכרתי לה את הדיסק החברים של יעל איך יעל מתנהגת והיא הסכימה איתי. וכך נגמר הענין מול ביתי. אבללללללללל
    שיתפתי את בעלי הוא נלחץ מאוד. ואני האמת גם מאוד לחוצה. לא יודעת איך לפעול? לא יודעת אם זה נורמלי עדין בגיל הזה? למי לפנות? את מי לשתף?
    בבקשה אפרת תנחי אותי, תגידי לי אם זה יוצא דופן תפני אותי לפסיכולוג מומחה באזור המרכז.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשיקה בגיל 6? דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשיקה בגיל 6

סמדר ריינר
    26/02/2010

שלום עומריקו,
    אני לא חושבת שיש סיבה להילחץ, סקרנות הדדית בין בנים ובנות באותו גיל כל עוד הדבר נעשה בהסכמה היא דבר טבעי. צריך להבדיל משחק בין ילדים לניצול מיני, זה לא אותו דבר.
    אם היה כאן משהו של כפייה הייתה לך סיבה להילחץ. אם היו הפרשי גילאים גילאים ביניהם למשל אם הוא היה נער והיא ילדה, גם הייתה לך סיבה להילחץ גם אם כביכול זה נעשה בהסכמה. אני לא חושבת שצריך פסיכולוג וגם לא שמשהו נורא קרה. ילדים סקרנים והסקרנות היא בריאה.
    הייתי לוקחת אותה שוב לשיחה, ואומרת ה שאולי קצת ביישת אותה בשיחה הקודמת שלכן, וזו לא הייתה הכוונה. זה לא משנה מי יזם את הנשיקה ביניהם, מין זה דבר טבעי, וטבעי שהיא סקרנית, אבל חשוב לך לדעת אם היא הרגישה בשלב כלשהו שהיא עושה משהו שהיא לא רוצה כי אז זה לא טוב והיא לא חייבת.
    אני חושבת שבעקבות השיחה הקודמת ייתכן ובתך הבינה ממך שאסור היה לה לרצות דבר כזה, ושמין זה דבר רע, וגרוע מזה שסקרנות זה דבר רע. היא מבויישת ואני לא חושבת שיש לה סיבה. ברור שהיא לא אמורה לקיים יחסי מיןם בגיל הזה, ואני לא חושבת שהיא רוצה, אבל הי אכן סקרנית לדעת איך הדברים נראים אצל בנים וזה טבעי ומובן.
    בנוסף הייתי שוקלת שוב את עניין הדלתות הפתוחות בבית. אם הדלת אצלכם כל הזמן פתוחה איך את יכולה לדעת שכל מה שהיא ראתה זה באמת רק מהטלוויזיה"?
    סגירת דלותות בבית, בעת השימוש בשירותים ובמקלחת, וגם סתם כשצריכים פרטיות בחדרים היא מסר חשוב ומכבד גבולות עבור כל בני הבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו