התנהגות של ילד בן שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות של ילד בן שנתיים
    אור
    26/02/2010

בני הוא ילד מקסים,כובש,נבון ושובב לא קטן. בספטמבר האחרון הכנסתי אותו לראשונה למסגרת של גן. עד אז הייתי איתו בבית.
    לאחרונה (חודשיים אחרונים) הוא החל להרביץ-לילדים בגן וגם לי-בעיטות,סטירות.
    צועק עליי כמשהו לא מוצא חן בעניו מעקש לעשות הכל לבד ואם אני מנסה לעזור לו הוא מתעצבן וזורק דברים-אפילו אם רק רוצה לעזור לו במדרגות כדי שלא ייפול.
    כשאני כועסת או מעירה לו הוא בוכה בצרחות וזורק את עצמו ומעיף לכל הכיוונים כל מה שליד.
    ניסתי להסביר בדיבורים ורוגע אך איכשהו זה תמיד נגמר בצרחות-שלו או שלי.
    מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של ילד בן שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות ש ילד בן שנתיים

סמדר ריינר
    26/02/2010

שלום אור,
    זה לא יעזור להעיר לו כל עוד לא רכש התנהגות חלופית. הוא מתנהג כך כשמשהו לא מוצא חן בעיניו, קודם כל צריך לעצור את ההתנהגות באותו רגע, אחרי שהוא נרגע, צריך לתת הכרה שמשהו לא טוב לו. למשל להגיד לו: "זה מעצבן שהילד משחק בצעצוע שאתה רצית" ואחר כך להגיד לו שכשזה קורה אפשר לבקש, אפשר לחכות ובינתיים לשחק במשהו אחר, וכו' עוד אפשרויות מלבד מכות. זה תהליך שלוקח זמן, צריך בצע אותו בעיקביות ובסבלנות ובלי כעס. עד שהוא ירכוש כלים חלופיים להתמודדות מלבד מכות. אפשר גם לתת חיזוקים על התנהגויות חיוביות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו