חרדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדות
    כוכב
    27/02/2010

שלום, בתי בת 10 כבר מגילאי הגן היתה מתקשה להיפרד מאיתנו בבקרים וכאשר היא גדלה והחלה ללכת לכיתה א היא היתה מתלוננת על כאבי בטן לפחות פעם בשבוע ומסרבת ללכת לבית ספר.
    ניסיתי לטפל מול פסיכולוגית - זה לא עבד, מאוחר יותר בכיתה ג עשיתי לה אבחון פסיכודידקטי, המאבחנת המליצה על תרפיה באומנות כטיפול לבעיות רגשיות. ואכן לקחתי אותה לתרפיה, כבר לפני שנה התרפיה הופסקה מיוזמת התרפיסטית בהסבר שהן הגיעו למקסימום בטיפול.
    אני חייבת לציין שלבת שלי אין מושג שהיא היתה בטיפול אלא בחוג אומנות.
    היום אני מרגישה שלא הגעתי לכלום, היא עדיין מתלוננת על כאבי בטן בלי שום בסיס רפואי, יש גם הרבה תסמינים של חרדות כגון זה שהיא נורא דואגת לנו וכל הזמן חושבת על דברים רעים שיכולים לקרות לנו , או שהיא כל הזמן מפחדת שהיא חולה ושיש לה חום, או מפחדת להישאר לבד בבית בעקבות פריצה שהיתה בבניין שלנו. כמובן שמבחינה חברתית ולימודית היא במצב ממש לא טוב.הילדה שליהיא ילדה יפיפיה שכל מי שרואה אותה לא מביולא משער לעצמו שהיא במצב חברתי שכזה. אני רוצה לשוב ולטפל רק רק שנימאס לדרוך במקום. נדמה לי שהיא פשוט סובלת מחרדות.
    מה כדאי לעשות? האם לקחת אותה שוב לאבחון? חשבתי על פסיכודרמה, חשבתי על סוסים אבל אני באמת לא יודעת מה כדאי לי לעשות ואני לא רוצה לטרטר את הילדה ולהציק לה מבלי להתקדם.
    (סליחה על המכתב הארוך)
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות

סמדר ריינר
    27/02/2010

שלום כוכב,
    כדאי שתפנו לטיפול מסודר, שכול הדרכת הורים, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט. אם החרדות מפריעות גם לילדה ולא רק לכם, ויש לה מוטיבציה להתקדם בטיפול, כדאי שתפנו למטפל בגישה קוגניטיבית התנהגותית. זהו טיפול שדורש מוטיבציה, ותרגול גם בין הטיפולים, והוא יעיל מאוד לטיפול בחרדות. אם לא ברורה המוטיבציה של הילדה, ייתכן וטיפול כזה לא בהכרח יהיה יעיל, אלא טיפול פסיכותרפויטי רגיל. נראה שמצד אחד אחד נמאס לכםן לטפל בבעיה אך מצד שני אתם רוצים מסלול "רך" יותר כמו סוסים או לקרוא לזה חוג כדי להיות בטיפול כמו להיות עם ולהרגיש בלי. נראה שאין ברירה, ואתם צריכים לקרוא לבעיה בשמה ולגשת לטיפול מסודר כדי לטפל ברצינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

כוכב
    27/02/2010

תודה לך על תשובתך המהירה זה חשוב לי מאוד.
    ע"ס ההיכרות הטובה שלי עם הילדה היא לא תשתף פעולה עם טיפול ישיר.
    האם טיפול כמו פסיכודרמה יכול להיות יעיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

סמדר ריינר
    27/02/2010

שלום כוכב,
    ייתכן שכן, זה תלוי בקשר שייווצר עם המטפל/ת והמקצועיות שלו/ה, וכן הטיפול חייב לדעתי במקרה שלכם לכלול הדרכת הורים, לא כל המטפלים באומנויות למיניהן עוסקים בהדרכת הורים וצריך לבדוק את זה. כמו כן אם הפניה שלכם לפסיכודרמה היא כדי שיהיה קל יותר להציג את זה בפני הילדה כ"חוג" כפי שעשיתם אם הטיפול באומנות -אז לא.
    מדוע אתם נרתעים מטיפול פסיכולוגי? אתם נואשים ולא מרוצים מהטיפול שקיבלתם עד היום אבל גם קצת נרתעים, להתרשמותי מלגשת לעניין ברצינות ולקרוא לדברים בשמם. יכול להיות שזו חלק מהסיבה שהטיפולים לא עוזרים לכם. אי אפשר לטפל במשהו בהצלחה אם לא מודים קודם כל בכך שיש בעיה ומה מטרת הטיפול וההסכם שעומד בבסיסו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו