דרישה מהבת כלפיי אימה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דרישה מהבת כלפיי אימה
    גילה
    28/02/2010

שלום לך וחג שמח .ביתי בת 14 מבקשת ממני ליקנות לה אוזני המן .כשהיצעתי לה כסף שהיא תיקנה היא מסרבת ודורשת ממני ליקנות כיצד אני אגיב ואיך ליגרום לה ליקנות דברים לעצמה לבד כל פעם שהיא רוצה משהוא ואני מציאה לה כסף שהיא תלך היא מסרבת ולא רוצה ללכת כל הקניות אני מבצעת לבד כל פעם .איך ומתיי להפסיק הרגל זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דרישה מהבת כלפיי אימה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרישות של הבת כלפי אמה

סמדר ריינר
    28/02/2010

שלום לך גילה, מה שלומך?
    חג שמח גם לך. אם לא תיקני היא תצטרך לבחור אם לוותר על הדבר שרצתה או ללכת בעצמה. בודאי שבגיל 14 את לא אמורה לעשות את זה במקומה אלא אם מדובר בקנייה משמעותית וחשובה כמו קניית מיטה, או מחשב.
    גילה, נראה שקשה לך מאוד לסרב לילדה. את מוכנה לשתף למה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר בקשר לסירוב הילדה כלפי אימה

גילה
    28/02/2010

תודה לך שאת עונה לי.ראשית רציתי להבהיר -למה קשה לי לסרב לילדה.אני מגדלת את הילדה לבד ללא אבא בבית אנחנו בבית רק שתיים אני והיא .אני חוששת שאים אני אהייה קשה מידי כלפיה היא תישנא אותי ותלך לאביה שהוא מאוד מפנק אותה ומתנהג אליה ברכות יותר ממני -כלומר לא מסרב לה לכן אני חוששת לסרב לה בכל דבר .נוסף לכך יש לי רק אותה ואין לי ילדים נוספים אז אני פוחדת שהיא תלך ממני אני מקווה שאת מבינה אותי ומבקשת ממך תמיד עצה לטובתי כמובן ולטובת ביתי. אני יודעת שהסירוב שלי תורם לה יותר עצמאות -אבל היא ילדה מאוד קשה וכל סירוב מלווה בצרחות ממנה כלפיי אז מישתמע מכך שהיא כועסת עליי ומאוד אני פוחדת שהיא תספר לאביה שאני אמא קשה בבקשה תשובה .תודה מראש על הכל חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות לילדה

סמדר ריינר
    28/02/2010

שלום גילה,
    הקושי שלך מאוד נוגע ללב, ומעיד על חוסר ביטחון מאוד גדול שאת חשה בנוגע לעצמך בכלל ולאימהותך בפרט. נדמה לך שהאימהות שלך לא מספיק טובה ולכן אם לא תעשי מה שהילדה רוצה היא תעזוב אותך.
    והאמת היא שאי אפשר לנהל הורות תחת טרור כזה. זה מצב שבו הילדה יותר חזקה ממך, כי יש לה כוח עלייך - היא תלך לאבא.
    ילדים צריכים שההורים שלהם יהיו יותר חזקים מהם, אחרת יכולות להתפתח אצלם חרדות והעצמאות שלהם נפגעת כמו אצל ביתך, כיוון שאין להם דמות חזקה ועצמאית להזדהות איתה כדי שיוכלו לגדול ולהיות עצמאיים.
    אני חושבת, גילה, שכדאי מאוד שתפני להדרכת הורים או טיפול עבור עצמך כדי להתחזק ולהאמין בעצמך יותר ולהיות מסוגלת לטפל בילדה בלי לחשוש ממנה.
    אני בטוחה שאת אמא טובה ונותנת לילדה הרבה דברים - בית, בטחון, אהבה ובטח עוד דברים שאני לא יודעת כי אני לא מכירה אתכן. אני לא כל כך בטוחה שהיא תוותר עלייך כל כך מהר.
    לא ייתכן מצב שבו שניכם, את והאבא של הילדה מנהלים ביניכם תחרות מי מוצא חן בעיני הילדה יותר ומוותר לה יותר. שניכם מתנהגים אז באופן לא אחראי כיוון שאינכם שמים לה גבולות וילדים חייבים גבולות.
    ומה יקרה אם היא תגיד שהיא רוצה לאבא? זה אומר שאת מאבדת אותה לעולמים? היא לא תתגעגע אלייך את חושבת? היא לא תחזור אלייך לעולם? זה קצת מוגזם, היא הבת שלך והיא תמיד תישאר הבת שלך, אין לה אמא אחרת, ואבא הוא לא במקום אמא, גם אם יקרה לפעמים שהיא תרצה להיות אצלו יותר, או תקבל ממנו יותר ממתקים, נניח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו