זהות מינית בגיל 4 או פוביה סביבתית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זהות מינית בגיל 4 או פוביה סביבתית?
    חרצית
    28/02/2010

שלום, אני אמא לילד מקסים בן 4 חובב טבע כמותי וחובב מושבע של פרפרים מגיל 0! אני פונה אליכן כיוון שהנושא הזה כבר התחיל להטריד את מנוחתי בגלל לחץ סביבתי מצד בן זוגי (אבא של בני) ובני משפחה שפנו אליי ולהשקפתי מדובר כאן לא בעצה ידידותי אלא בהומופוביא: בני המתוק
    התעקש השנה להתחפש לפרפר ומאחר ורוב תחפושות הפרפר ורודות, כתומות וכו' - החלטתי להכין לו כזו בעצמי וכך עשיתי. הדבר הביא לויכוחים ביני לבין בעלי ופתאום גיסתי התערבה בטענה שעליי להתחיל לנתב יותר את בני לדברים "של בנים"מכאן ואילךכדי שלא יצחקו עליו וכדי לא לבלבל אותו סוף ציטוט. אני עמדתי על שלי ועוד טרחתי להסביר שאני מודעת היטב אבל זה עדיין מוקדם
    להפעיל לחץ על ילד בנושא הזה. ובחייכם, הוא לא ורוד !!!!! בקיצור, זה מקומם אותי ורציתי לשמוע חוות דעת מקצועית ולא סטיגמטית.
    האם פעלתי נכון עד כעשיו?
    תודה,
    חרצית המודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרפרים בכל מיני צבעים

ליאת גרוס
    01/03/2010

שלום חרצית.
    אהבה לפרפרים אינה מעידה על נשיות. חשוב לאפשר לילד לפתח את תחומי העניין אליהם הוא נמשך. פעלת נכון עד כה. תחפושת של פרפר אבל בצבעים של בנים זה פתרון מעולה...
    הבעייה היא בתגובות של הסביבה. אבות רבים מגיבים כך, בעיקר כאשר הבן הוא בכור. למרות שאת צודקת, רצוי לא להיכנס ראש בראש עם הבעל, בטח לא בנוכחות הילד. האם הבעל מתקשה לקבל את עצם המשיכה לטבע או רק את עניין התחפושת? התעניינות בפרפרים אינה נשית.את יכולה לפתח את המדען והחוקר שבילד ולקנות לו כובע גברי של מדען, זכוכית מגדלת, ערכת מדע וכו'. במקביל קני לו כדור ושהאב ישחק איתו כדורגל במגרש.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו