ילד בן 6 לא ממושמע

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 לא ממושמע
    רעות
    28/02/2010

שלום,
    בני בן ה-6 לא ממושמע. בגן הוא מתנהג בסדר, אצל חברים בסדר, אך בבית הוא לא מקשיב בכלל ובודק את הגבולות כל הזמן. הוא ילד בכור, אח לילדה בת 4 ולתינוק שזה עתה נולד. יש לציין שחוסר המשמעת לא התחיל מהיום ולא נובע כתוצאה מלידת האח.
    כל דבר צריך להגיד לו 100 פעם, וזה מאוד מתיש.
    אני יודעת שצריך להגיד פעם אחת בצורה אסרטיבית ודי,
    ואכן כשאפשר זה מה שאנחנו עושים ,אך יש מצבים שבהם קשה ליישם את העניין.
    כמו כן, בני הוא ילד מבריק וחכם מאוד, ילד מאושר וחברותי. אך קשה לו להעסיק את עצמו, וקשה לו לשבת ולהתרכז לאורך זמן. כשהוא משחק במחשב או צופה בטלוויזיה הוא מרוכז מאוד, אך בסיטואציות אחרות פחות.
    הייתי מעוניינת להתייעץ עם מישהו בנושא ,שכן בעלי ואני הגענו למצב שאנחנו מותשים מהענייןף. השאלה היא האם להתייעץ עם פסיכולוג ילדים, או עם מישהו שמטפל בבעיות קשב וריכוז?
    אשמח עם תענו לי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 לא ממושמע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6

סמדר ריינר
    28/02/2010

שלום רעות,
    עדיין לא הוכח שהבעיה היא של קשב וריכוז ולכן לא בטוח שדווקא מומחה בתחום הזה יכול לעזור לכם. קודם כל צריך לעשות אבחון בנוגע לקשב וריכוז, ואחר כך להחליט על סדרי העדיפויות שלכם במה מטפלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך שאלה

רעות
    01/03/2010

שנה שעברה בני נשלח לאבחון והרופא אמר שלא נראה לו שיש בעיה של קשב וריכוז. אם זו לא הבעיה ,למי כן ניתן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    01/03/2010

שלום רעות,
    אם זו לא הבעיה אז באמת אין טעם לפנות למומחה בתחום קשב וריכוז כמו שהעלית קודם. יש לפנות לפסיכולוג או פסיכורתפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם.
    קודם כל אתם צריכים להחליט אם אתם רוצים באופן פרטי במסגרת ציבורית. מסגרת ציבורית יכולה להיות בחינם (של משרד הבריאות) קחו בחשבון שיכול להיות תור המתנה וכן משך הטיפול מוגבל בזמן, או מסובסדת (דרך רשימת נותני שירותים של קופת החולים בה אתם חברים, דרך הביטוח המשלים או בסל הרגיל תלוי בקופת החולים שלכם) ושם הסבסוד מוגבל במספר מפגשים, או באופן פרטי, שם העלות גבוהה יותר אך יש באפשרותכם לבחור את המטפל, לרוב אין תור המתנה ואין מגבלה על משך הטיפול.
    כדי לברר יותר על השירותים האלה אתם יכולים לפנות לאתרי האינטרנט של משרד הבריאות או של קופת החולים שלכם, לבקש המלצות ממכירם או מהפסיכולוגית של המסגרת החינוכית של בנכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו