מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם לידת אח חדש למשפחהקרן28/02/2010
בני בן השנה ו-10 חוד' חווה "משברון" בעקבות לידת אחיו שנולד לפני חודשיים: הוא הפך להיות תלותי יותר - הוא מתעורר לעיתים תכופות יותר בלילה ורוצה לישון איתנו , מסרב להיפרד בבוקר בגן (הוא כבר שנה בגן) , מעונין שכול הזמן היו איתו- גם שהוא צופה בתוכנית בטלוויזיה הוא רוצה שיחזיקו לו את היד.
כול התופעות האילו היו גם לפני שנולד אחיו אבל עכשיו רק יחמירו.
דבר חדש שנוסף זה שכאשר לא עושים מה שהוא רוצה הוא בוכה ומשתעל ומקיא בכוונה - הוא ממש מתאמץ עד שהוא מקיא. כמו כן לעיתים הוא אף מנסה להכות את אחיו .
אשמח להצעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שדילגתם עלי?
קרן02/03/2010בני בן השנה ו-10 חוד' חווה "משברון" בעקבות לידת אחיו שנולד לפני חודשיים: הוא הפך להיות תלותי יותר - הוא מתעורר לעיתים תכופות יותר בלילה ורוצה לישון איתנו , מסרב להיפרד בבוקר בגן (הוא כבר שנה בגן) , מעונין שכול הזמן היו איתו- גם שהוא צופה בתוכנית בטלוויזיה הוא רוצה שיחזיקו לו את היד.
כול התופעות האילו היו גם לפני שנולד אחיו אבל עכשיו רק יחמירו.
דבר חדש שנוסף זה שכאשר לא עושים מה שהוא רוצה הוא בוכה ומשתעל ומקיא בכוונה - הוא ממש מתאמץ עד שהוא מקיא. כמו כן לעיתים הוא אף מנסה להכות את אחיו .
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידת אח
ד''ר שירי שדה שרביט02/03/2010קרן שלום,
ראשית מזל טוב על הלידה. כפי שהבחנת ההסתגלות ללידת האח החדש דורשת התארגנות מחדש של כל המערכת המשפחתית. בנך מוטרד ומודאג מלידת האח החדש, הוא מבחין כי אינו זוכה לתשומת הלב הבלעדית שלכם, וכמובן שאתם גם פחות פנויים אליו. התגובות שלו הן טבעיות ומעידות על החרדה שהוא נמצא בה. חרדה זו היא תואמת מאוד וצפויה, והיה מדאיג אם הוא היה מתנהג באופן אחר.
חשוב לזכור שה"גדול" הוא עדיין... קטן. הוא זקוק לכם ההורים, ליחס אישי ולזמן בלעדי שלו עם כל אחד מכם. לאחר שכל המערכת המשפחתית תסתגל לשינוי ותתארגן מחדש, וככל שהוא יחוש שהמקום שלו במשפחה הוא יציב ובטוח וההורים ממשיכים לטפל בו ולדאוג לו על אף שיש תינוק חדש, כך הוא יסתגל לאחיו. כדאי לקבל חלק מההתנהגויות הרגרסיביות בהבנה לעת עתה, אולם להציב גבולות ברורים לגבי אלימות כלפי התינוק.
אתם כעת בשיא של הקושי שהילד הגדול חווה. התגובות שלו אמורות להיות פחות ופחות סוערות בחודשים הקרובים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכת משחק שיכולה לעזור
שירה09/03/2010הי,
רציתי להמליץ לך על ערכת משחק שנקראת "נוני ומדליית האחים הגדולים" שיכולה לעזור לתקשר ולהקל על האחים הגדולים עם הגעה של תינוק או תינוקת חדשים. בערכה יש ספר, בובה ומדליה, והיא מאוד מהנה (לא רק חינוכית) כך שזו דרך מוצלחת לעבוד ביחד עם הילדים על הצד הרגשי שקשור לשינוי.
בהצלחה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
