אמא מיואשת ומתוסכלת מבקשת עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא מיואשת ומתוסכלת מבקשת עזרה
    מגי
    14/10/2007

אני אמא לילד בן 4 שמאד בוגר לגילו וכן לתינוק בן 5 חודשים , תומר בן ה-4 מכה כל הזמן בגן ומתחצף לגננת לא מקשיב לה ואפילו מקלל מידי פעם , בבית הוא אינו מקלל אך כן מתחצף אליי ואל בעלי צועק עלינו כאשר אנחנו מענישים אותו בחדרו הוא יוצא ואומר שהוא לא נכנס לחדר .
    אני מאד מתסכלת ולא מצליחה להגיע אליו הוא גם ילד מאד חכם והגננת אומרת שזו חת הבעיות , היא ממליצה ללכת לפסיכולוג מה דעתך ? האם פסיכולוג ליעוץ בשבילנו ההורים או בשביל תומר ? אני רוצה לציין שכלפיי התינוק הוא לא מוציא את כעסו ולהפך הוא מאד אוהב אותו ועוזר לי איתו
    מה לעשות ?? אני בוכה המון בזמן האחרון מתסכול ויאוש שאני לא מצליחה להבין אותו או למה הוא עושה את הדברים האלה לאחר שהוא מבטיח שוב ושוב שלא יחזור עליהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנסיון אישי

לי
    15/10/2007

הי מגי,
    אני לא מוסמכת לענות לך באופן מקצועי ולכן אני מספרת את סיפורי האישי. תקחי מה שמתאים לך.
    אני ילדתי לפני חצי שנה והבת הגדולה שלי בת 5. החודשיים הראשונים לאחר שהקטנציק נולד היו כל כך קשים. היא חזרה להרטיב במיטה צעקה והרביצה לנו אמרה לנו מה היא חושבת עלי ואיך שאני מזניחה אותה מאז שאח שלה נולד. בכיתי ימים ולילות . אבל גם הבנתי שזה חלק מההתמודדות שלה. היא אף פעם לא הוציאה את זעמה על אחיה. הקדשתי לה שעות רק שתינו ביחד ושיתפתי אותה בכל דבר שקשור בטיפול התינוק . בסוף זה עבר והיום היא לא יכולה רגע בלעדיו. היא כמו אמא קטנה , היא עוזרת לי ואני יכולה לסמוך עליה בעיניים עצומות.
    ממה ששמעתי יש ילדים שהמשבר מגיע בהתחלה ויש שזה מגיע אחר כך ובכל מיני צורות.
    פשוט תאהבי אותו ותביני שקשה לו , כי עד עכשיו זה היה רק הוא אבא ואמא.
    תיהי חזקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המקסימה

מגי
    16/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש

שרון באומל
    16/10/2007

שלום מגי
    האם התנהגותו של בנך החמירה על רקע לידת אחיו?
    אם כן, אני מציעה לומר לו משהו בנוסח: "מאז שנולד X אני רואה שאתה מרביץ הרבה ומתחצף, גם בבית וגם בגן. מאז שהוא נולד, אנחנו לא רק איתך, לא משחקים רק איתך ולא נמצאים רק איתך וצריכים לטפל הרבה ב-X, כי הוא לא יודע לעשות שום דבר לבד. יכול להיות שזה גורם לך להרגיש מאוד כועס ועצוב" . הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    מספר שיחות עם פסיכולוג יכולות לתת הכוונה והבנה לגבי התנהגותו של הילד והארגון המשפחתי החדש, ויכולות להקל עליכם מאוד. אם הגננת חושבת שמדובר בילד מחונן (חכם מאוד) אני מציעה לגשת לייעוץ. ילדים מחוננים סובלים פעמים רבות מהפער בין התחום הקוגנטיבי לרגשי, פער אשר יכול לבלבל אותם מאוד וליצור מתח.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו