ילד ללא אבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד ללא אבא
    אילה
    01/03/2010

שלום
    אני חד הורית, לבן 10 חודשים מתרומת זרע. הסביבה יודעת שהוא תוצאה של קשר מיני שהיה לי תקופה ארוכה לפני היוולדו. ושהאבא נעלם בחודשי ההריון הראשונים ואין לי אפשרות לאתרו.
    אני לא יודעת מה ואיך לספר לו בבוא היום... אך יותר מכך, אני תוהה מה ההשלכות של גדילתו ללא אב, וללא דמות אב (אם אצליח לקיים זוגיות "נורמאלית" זה בטח לא יקרה בתקופה הקרובה) ובכלל, אין דמויות גבריות בסביבה (יש סבתא, "דודות" גננות ומטפלות בסביבתו היומיומית)...
    כיצד זה ישפיע עליו ?
    אודה לתשובה
    בברכה
    אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד ללא אבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד ללא אבא

סמדר ריינר
    01/03/2010

שלום אילה,
    קשה מאוד לענות על השאלה שלך, כיוון שכל מקרה לגופו. עם זאת נראה את מתקשה מאוד להיות גויה עם התנאים והנסיבות ויש סודות רבים, כבר עכשיו את מסתירה מהסביבה את נסיבות הבאתו של בנך לעולם, מה שיהפוך לבעייתי כשתרצי לספר לו את האמת כשכולם יודעים אחרת.
    נראה לי שכדאי שתפני ייעוץ כדי קודם כל לספר לעצמך למה בחרת במה שבחרת ואיך את יכולה להרגיש נוח עם זה. אולי את חשה שיש בדרך שבחרת בה בושה או כישלון ויש לך תחושת אשמה על מה שעלול להיגרם לילדך עקב נסיבות החיים שבחרת עבורו. כל עוד את לא תרגישי נוח עם הבחירה, לא ניתן יהיה לייעץ לך מה לספר לילד, כל את לא מרגישה נוח עם האמת בעצמך.
    ולגבי השאלה שלך, אני מכירה ילדים לאימהות חד הוריות שאין דמויות גבריות בסביבה והילדים יצאו "גבריים" והתפתחותם תקינה, ואני מכירה ילדים במשפחות דו הוריות שיש הרבה בעיות עם הילדים. כך שאין כאן חוקים ברורים והרבה תלוי בך ולא רק בכך שאין אבא.
    כדי שיהיה בסדר קודם כל את צריכה לעבד עם עצמך את נסיבות ההורות שלך, אחרת תיאלצי לשמור סודות מהילד, הוא ירגיש בכך באופן אינטואיטיבי ואז הדברים יסתבכו. במילים אחרות - זה פחות משנה אם יש אבא או לא אלא יש אמא רגועה, בריאה, שלמה עם עצמה, בטוחה בעצמה ואומרת את האמת בלי תסביכים וסודות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו