מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 4 וחציים01/03/2010
שלום
יש לי ילד בן 4וחצי שקשה לי ולבעלי להסתדר איתו וזה מתבטא בזה שתמיד אם הוא משחק עם אחים שלו ,אחד בן 6 והשני שנה ו7 חודשים , אז הוא חייב להציק להם או להתרגז ולצעוק ,או אם זה
לא להקשיב לנו ולהתעצבן כל הזמן ,ובכי על כל דבר שמעירים לו .
וכמה שאנחנו מדברים איתו זה לא עוזר ,הוא מפחד מכל מיני דברים ,אפילו לדעתנו יש לו גם חוסר ביטחון בדברים מסוימים ,התייעצתי עם הגננת שלו ושאלתי אותה אייך הוא מסתדר בגן אמרה לי
שהוא משחק עם חברים יפה מאוד ,יש לו לפעמים את השובביות כמו בכל ילד אבל לא חריג.
אז אני לא מבינה למה דווקא בבית תמיד צריך להיות איתו המריבות ולמה אנחנו לא מסתדרים איתו
ומה לא בסדר ומה אנחנו לא עושים בסדר .
אבקש את תשובתך המהירה כי אני כבר לא יודעת מה לעשות.....
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 וחצי שקשה לו
ד''ר שירי שדה שרביט02/03/2010ים שלום,
ראשית טוב שהקשיים של בנך באים לידי ביטוי בבית בלבד ולא במסגרת החינוכית. זה לרוב סימן טוב, המעיד על כך שהילד מרגיש בטוח לבטא בבית את קשייו, אולם הקשיים לא חמורים מדי ופוגעים בתפקודו בכל סביבה שבה הוא נמצא.
קשה לדעת דרך האינטרנט מה בדיוק מביא אותו להתנהגות הזו בבית, אולם יש לי השערה שכדאי שאת ובן זוגך תחשבו עליה קצת: ייתכן שהילד שלכם, "ילד סנדביץ'", אינו מצליח למצוא לעצמו מקום בריא ותואם בבית, והכעס וחוסר הביטחון מבטאים זאת. ייתכן שהוא זקוק לתשומת לב אישית מכם, ללא נוכחות אחיו, וכן לחיזוק תכונות אישיות וכישרונות ייחודיים לו. משהו קורה בבית סביב תפיסת המקום שלו, אשר מביא אותו לחוש עצבני ועצוב מאוד. כמו כן מומלץ מאד לפנות אל הילד ולשאול אותו מה מטריד אותו, לנסות להבין מנקודת מבטו מה מכעיס אותו בבית ככ. כשתדעו מה מפריע לו, יהיה לכם יותר קל להבין מה לשנות כדי שהוא יהיה פחות מתוסכל וסוער.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)