בלי צעקות...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בלי צעקות...
    מירית
    02/03/2010

שלום. אני אמא ל-4 ילדים הצפופים בגילם (הגדול כמעט בן 5.5). לעיתים קרובות אני צופה בקינאה באמהות לילד אחד או שניים המתנהלות עם ילדם בשלווה ומקדישות זמן רב למשל להרגעת ילד במצב רוח רע או במצב רוח "לוחמני". לצערי, פעמים רבות אין לי את הזמן להקדיש זמן רב לפתרון של "משבר" כמו למשל כשאחד הילדים אינו רוצה להיכנס לגן ויש לי עוד להספיק ולהכניס את השניים האחרים לפני שאני מאחרת לעבודה. מצבים כמו למשל זמן האמבטיות בהם אחד הילדים מחליט שאין לו חשק להיכנס ומורח את הזמן במריבות.
    יש לי ילדים נפלאים ואני אוהבת אותם מכל הלב אך מלאה ריגשות אשם כשאני מוצאת את עצמי כל היום נוזפת ומזרזת ומרימה את הטון כדי להגיע לתוצאה. שום דרך אחרת לא נראית עובדת.
    בעלי אגב כשהוא כבר נמצא בבית הופך הכל למשחק ושעשוע וכך הילדים מתרצים אך הבעיה שמדובר בד"כ בשיטה שלוקחת זמן רב מאוד (שלצערי אין לי כאשר אני איתם לבד) ולטעמי בסופו של דבר מחנכת אותם כי כל דבר נעשה בדרך שלהם ואין סיבה לפעמים פשוט להקשיב למה שמבקשים מהם בלי להתווכח...
    יש לך רעיונות יצירתיים אך להביא את הילדים למשמעת מסוימת בלי לכעוס ולצעוק כל היום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלי צעקות...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלי צעקות

סמדר ריינר
    02/03/2010

שלום מירית,
    נראה י שלקחת על עצמך משימה בלתי אפשרית. נראה לי שטוב תעשי אם תשיגי עזרה לחלק מהשעות האלה לפחות.
    בנוסף את יכולה לנסות להנהיג חיזוקים חיוביים, מדבקות ופרסים, על התנהגויות שאת מגדירה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משימה בלתי אפשרית?!

מירית
    02/03/2010

האם את באמת סבורה כי גידול שלושת הילדים בכוחות עצמי הם "משימה בלתי אפשרית"?!
    אני מניחה כי ישנן נשים רבות שנמצאות במצב דומה לשלי אך מצליחות להתמודד ביתר קלות. יתכן שהדבר נובע מהעובדה כי הם קיבלו בילדותם מודל בריא לחיקוי בתחום ההורות. (המודל שלי היה בעיקר צעקות וסטירות קלות - בו האמא היא השולטת ביד רמה ...) כך למשל יש לי גיסה עם 8 ילדים (דתיים לאומיים) והיא מגדלת את כולם בשלווה מעוררת הערצה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משימה בלתי אפשרית

סמדר ריינר
    02/03/2010

שלום מירית,
    אני חושבת שלגדל 3 ילדים צפופים בגיל בלי עזרה, בלי צעקות ובלי לאבד את השפיות זו משימה קשה מאוד.
    בודאי העובדה שלא היה לך מודל טוב היא מקשה, אבל גם בלעדיה, זו סיטואציה שדורשת עזרה.
    אני לא יודעת מה הסוד של גיסתך, ואם זה כל כך מוצלח אולי באמת כדאי לשאול אותה. אני מניחה ששם זו סביבה אחרת, תרבות אחרת, יום חינוך ארוך בחלק מהמסגרות, ילדים גדולים שעוזרים עם הקטנים אולי על חשבון הילדות שלהם, דרישות אחרות של האם מעצמה ושל הילדים ממנה ומעצמם, וזה לא כל כך מתאים לתרבות החילונית שבה הילדים הם במרכז ודורשים המון משאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך נותנת בי כוחות חדשים

מירית
    02/03/2010

תמיד טוב לשמוע בצורה אובייקטיבית כי הסיטואציה שקשה לך היא גם קשה לאחרים והבעיה היא לא רק בך.
    תודה על התמיכה.
    ואגב, גם בתרבות הדתית הילד הוא המרכז (לא סתם יש אחוז ילודה גבוה ) אך המשאבים שמושקעים בילד אינם דווקא משאבים חומריים...

שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

סמדר ריינר
    03/03/2010

שולום מירית,
    אני שמחה שעזרתי,
    אני חושבת שלא הובנתי הובנתי נכון לגבי ההערה שלי בנוגע לתרבות הדתית, כשאנחנו אומרות מרכזיות של הילד, אנחנו לא מתכוונות בהכרח לאותו מושג. הכוונה היא לא לכך שהילד הוא נושא מרכזי בגלל חשיבות החינוך שלו כמו בתרבות הדתית אלא מרכזיות הילד בנוגע לרצונות שלו, הביטוי שלו והראייה של הייחודיות שלו (לאו דווקא בהכרח רק מבחינה חמרית) אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו