הדובון לא לא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הדובון לא לא
    ורד
    02/03/2010

אני אמא חד הורית (גרושה) לילדה בת שש. בחודשים האחרונים ילדתי מוציאה אותי מדעתי.
    כל בקשה שלי במקרה הטוב נענת בלא, ברוב המקרים פשוט אין התייחסות ובמידה ויש התייחסות
    היא בנוסח "זה לא חובה" אני באמצע משהו" למה תמיד את מחליטה בבית" וכו'.

המצב מסתיים רק בצעקה שלי אחרי עשרות בקשות, ליהי פשוט חושבת שאני צוחקת, רק במצב שאני
    צועקת וניכר על פני הכעס והכאב היא מבינה שהיא הגזימה.

מכאן ואילך מתחיל מסע בקשות הסליחה, ולא התכוונתי ואני מבטיחה וכו'.

איני יודעת מה לעשות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדובון לא לא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדובון לא לא

סמדר ריינר
    02/03/2010

שלום ורד,
    היה טוב אם היית מביאה מספר דוגמאות למה שתא מספרת. כי יכולות להיות מספר אפשרויות. אפשרות אחת היא שאת לא אומרת את הדברים בתקיפות, וגם אם כן הניסיון מלמד שאת לא עיקבית ולא תמיד מתכוונת מעשית להצהרת הכוונות המילולית שלך וכן קשה לילדה לקחת אותך ברצינות לפעמים.
    אפשרות נוספת היא שלפעמים הילדה מרגישה שאת מנדנדת יורת מדי ולא מניחה לה, לא מתייחסת כך שהיא באמצע של משהו וכו'.
    ואולי זה גם שילוב ש כמה דברים ביחד. לכן, מתוך המידע המועט שהבאת, אני יכולה לומר לך שקודם כל כדאי לבדוק האם את באמת קצת "מנדנדת" ואולי אפשר להוריד את המינונים של הפניות של לילדה כשהיא משחקת, עסוקה במשהו וכו'. ולהציב סוג של סדרי עדיפויות איפה אפשר לוותר ובכלל לא לפנות, איפה את כן פונה ומבקשת אבל אם אין הסכמה זה לא נורא, ואיפה זה קו אדום שאותו את אוכפת בסמכותיות ועיקביות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו