מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגות בבן חמש וחצישירז03/03/2010
שלום, לאחרונה החלו התנהגויות לא מוכרות אצל הבן שלי, בן חמש וחצי ואיננו יודעים איך לטפל בהם.
מקרים לדוגמא: אכל ארוחת ערב מלאה ושבע, ביקשנו שילך לישון וכרגיל החל לומר שהוא רוצה לאכול רק כדי לא ללכת לישון , שלחנו אותו לישון אך הוא שלח את אחותו שתחביא חתיכה של אוכל ותביא לו לחדר, כאשר קלטנו את המעשה נשארנו המומים... ביקשנו שלא יקח מדבקות לגן החביא בתיק בלי שנראה ,במקרה קלטנו את המעשה.... נראה כי כל דבר שאנו אומרים לו לא, הוא עושה בכוונה בתחבולות, הבן שלי היה ילד מקשיב מבין מנומס אני לא מבינה מה גרם לו להשתנות כך. הוא חסר אכפתיות לסביבתו, ומתחצף לכולם. אינני יודעת איך להעניש אותו כי הוא לא רואה טלויזיה או משחק במחשב, הילדים שלי אוהבים לשחק ביחד במשחקי דמיון ובובות יותר....
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ???
שירז03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
שירז03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות
סמדר ריינר03/03/2010שלום שירז,
כדי לטפל בבעיה צריך להבין טוב יותר כיצד היא נוצרה ועל איזה צורך של הילד היא באה לענות, ולגבי זה לא נתת מספיק פרטים שניתן להסיק מהם משהו. משהו מציק לילד שלך, או שהוא צריך שיתגמשו איתו יותר או שיבינו אותו יותר, לא ברור לי עדיין. אני גם לא בטוחה שעונש יעזור כאן. ילד שעושה דווקא מעביר מסר להורים על משהו, ולתת עונש זה כמו להגיד: "משהו מציק לך, אבלאותי זה לא מעניין, תפסיק להגיד את זה, ואם תמשיך רק תסבול יותר ממה שאתה סובל עכשיו."
אם תתני יותר פרטים על המשפחה שלכם ואיך שהיא מתנהלת, אולי אוכל לעזור יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
שירז03/03/2010תודה סמדר על התשובה, אולי מספר עובדות אלה יעזרו להבנת המצב יותר:
יש לי שני ילדים, הבכור שעליו רשמתי את השאלה בן חמש וחצי והקטנה בת שלוש וחצי, אני כרגע בהריון בחודש רביעי, הם גילו זאת לא מזמן והביעו המון התלהבות וצפיה.
אני ובעלי עובדים בבית חולים ולכן אנו משכימים ויוצאים מהבית עם הילדים ב6 וחצי בבוקר וחוזרים בארבע הביתה.
הגדול תמיד הראה המון בגרות וחכמה מעבר לבני גילו והקטנה מצריכה המון עבודה מאחר והיא בוכה המון ומתמרדת, אך אנו משתדלים לתת לשניהם תשומת לב שווה ולהקשיב ולהבין לליבם.
אולי זה יעזור יותר להבין את בעייתנו....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 5.5
סמדר ריינר03/03/2010שלום שירז,
שתי הדוגמאות שתיארת קשורות בעיני לסוג של קשיי פרידה. ייתכן שקשה לו להיפרד מהיום למשל ולעבור ללילה, ולכן הוא מושך את שעת השינה כביכול כדי לאכול עוד (כפי הנראה היה לו נעים ליד השולחן בו ישבתם כל המשפחה ביחד, והוא רוצה"עוד משהו" לפני שנפרדים") וכנ"ל לקראת מהבית לגן, הוא רוצה לקחת משהו מהבית שילווה אותו בגן. לא סתם דבר הוא בחר - הוא בחר מדבקות- משהו שנדבק ולא נפרד. (זוהי כמובן בחירה לא מודעת, אני לא חושבת שהוא חשב על זה באופן מודע). יכול להיות, בין השאר עקב ההיריון ואולי מעוד סיבות הבן שלכם מרגיש שדוחקים בו לגדול ולהיפרד מהילדות והפינוק או משהות מספקת איתכם מהר מכפי שהוא מוכן. ילד בכור שמראה בגרות וחוכמה מעבר לגילו הוא בדרך ילד שנדרשו ממנו, אפילו בלי כוונה הבגרות והחוכמה האלה, ולא תמיד הותירו לו זמן להיות ילד קטן שרוצה עוד. ציפו ממנו להבין שהוא גדול, הווא הבכור, והוא אמור לדעת שאי אפשר, או שלא מתאים. הוא מוחה על כך כרגע.
בנוסף, לא ידוע לי איך מתבצעת ההשכבה לישון, האם אחרי האוכל פשוט שלחתם אותו לישון, או שאתם מלווים אותו , עם סיפור וכו'. אם לא אז כדאי לעשות זאת. כדאי גם להקדיש לו מדי פעם זמן לבד עם ההורים. וכדאי לדבר איתו על כך שהוא ילד גדול ונבון, אבל אולי לפעמים בא לו להיות קטן ושובב, ושאתם אוהבים אותו בכל מקרה, ומדי פעם, גם אחרי שהתינוק יוולד הוא יוכל לחזור להיות קטן קצת, להתפנק, לקבל תשומת לב מיוחדת לפני השינה, או לפני הגן או בית הספר, ואחר כך לחזור להיות גדול עוד פעם. הוא לא חייב להיות גדול כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)