מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד מספרים???טל04/03/2010
שלום רב,
אני ובן זוגי גרושים+ילדים(גילאי 5-8 ש')
החלטנו למסד את הקשר ורצינו לדעת כיצד לספר להם על כך(בן זוגי מתקשה לדבר איתם בנושא והצעתי לו שאני זו שאעשה זאת בעבור שנינו כשהוא נוכח במקום).
- הילדים מעורים בקשר.
אשמח לקבלת הדרכה בנדון (כיצד לספר? יחד? כל אחד בנפרד?)
תודה,
תהילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מספרים
סמדר ריינר04/03/2010שלום תהילה,
אני חושבת שנכון יותר שכל הורה יספר לילדים שלו, באינטימיות. לתת לך לספר לילדים שלו, זה כמו לקחת חלק מהתפקידים ההוריים שלו. את לא הורה של הילדים שלו במקומו. אם הוא מתקשה להתמודד הוא יכול לקחת ייעוץ בעניין, כדי לברר מה כל כך קשה להגיד, איזה תגובות קשה יהיה לו לספוג מהילדים, על איזה שאלות יהיה לו קשה לענות ולמה, האם הוא מרגיש אשמה עקב הצעד? אלה דברים שצריך להתמודד איתם בהורות מדי יום לגבי החלטות גדולות וקטנות ולא נכון להעביר את התפקיד הזה למישהו אחר.
לגבי איך לספר - זה פשוט יחסית - פשוט להודיע אינפורמטיבית בצורה ברורה מה הולך להיות - אני מניחה ומקווה שהילדים כבר מכירים אתכם ואת הילדים שלכם. אם לא, זה לא הזמן להודיע אלא לתת כמה שבועות לפחות של היכרות הדדית ובילויים משותפים.
אחר כך אפשר להודיע שעוברים לגור ביחד,היכן זה יקרה, איך זה ישפיע על מקום המגורים מבחינת מיקום, חדרים וכו'. החלק הקשה הוא לא ההסבר אלא השאלות הטענות והמענות שיבואו אחר כך, אם יבואו.
תבינו שמבחינת הילדים זהו סוף של פנטזיה מסויימת שיש לכל ילד שהוריו יחזרו זה לזו. הודעה כזו יכולה לגרום לכעס, תחושת נאמנות להורה השני, חשש לאיבוד המקום שהיה לכל אחד עד עכשיו וכו'.
צריך להגיב לכל זאת בסבלנות, לא לנסות להדוף זאת, לתת הכרה לתחושות שעולות ולהבטיח, וביעקר לעמוד בהבטחה שתעשו הכל כדי שמקומו של כל אחד יישמר עד כמה שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)