בכי והתפרצויות של פעוטה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכי והתפרצויות של פעוטה...
    חופית
    04/03/2010

שלום,
    אנ ילא כל כך יודעת להסביר את הבעיה, אבל אנסה בכל זאת...
    בתי בת שנה ו 4 חודשים הייתה איתי בבית עד לפני כחודש - עכשיו היא בגן חצי יום. ההתאקלמות שלה בגן נמשכת עד היום, אם כי המצב הרבה יותר טוב עכשיו!!! היא כבר לא בוכה ומתקשרת יותר על הילדים האחרים בגן.
    אני צריכה ללדת בחודש הקרוב ואני מנסה להכין אותה בקטנה כבר כמה זמן ומספרת לה שיש לי תינוק בבטן וזה אח שלה והיא תמיד נותנת לו נשיקות. אבל אני לא ממש בטוחה עד כמה היא ממש מבינה את המשמעות של העניין.
    בכל מקרה, בזמן האחרון החמירה בהתנהגותה בעיקר בבקרים. היא מתעוררת מוקדם יותר ובוכה עד שאני או בעלי מרימים אותה ומיד מבקשת בקבוק. אחרי הבקבוק היא ממשיכה לבכות ורוצה המון ידיים והמון תשומת לב - אני כבר בשלב שקשה לי מאוד להרים אותה יותר מדי... כל דבר שהיא רוצה היא מבקשת בבכי ובהשתטחות על הריצפה והקמת סצנות. איך אני אמורה להתמודד עם התנהגות כזו? אני כמובן מדברת איתה המון ומסבירה לה במילים ולפעמים מוותרת כשצריך, אבל אני חוששת מהחמרה של הבכי והסצנות ובעיקר מהחמרתן כשהתינוק יוולד. אנ ירוצה לדעת איך עליי לנהוג במצב כזה - שאני בטוחה שנורמאלי, אבל בכל זאת...
    אשמח לייעוץ - ואם צריך עוד פרטים על מנת להבין את המצב עד תום - אשמח להמשיך בהתכתבות...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי והתפרצויות של פעוטה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נראה לי שדילגתם עליי!!!

חופית
    04/03/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי? לא יפה...

חופית
    06/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה לקראת לידת אח

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/03/2010

חופית שלום,
    לעתים גם כשאנו יודעים שמצב מסוים הוא צפוי ונורמטיבי, הדבר עדיין לא מקל על הקשיים שהשינוי טומן בחובו. הבת שלך, שהיא ילדה מאוד קטנה, מתמודדת עם שני שינויים אדירים שצמודים בזמן מבחינתה - גם המעבר לגן והשתלבות בו, וגם ההתארגנות הנפשית שלכם לקראת הלידה הצפויה, התוכניות שאתם עושים, בוודאי אתם ההורים פחות פנויים אליה והדבר טבעי. שני השינויים האלה, שאנו יודעים כי הם מקובלים ומהווים חלק מהחיים הנורמטיביים, מערערים מאוד את תחושת הביטחון והיציבות של בתך, והיא חשה מעט מבוהלת וזקוקה לעזרת המבוגרים יותר. יחד עם זאת, יש לה גם יותר כוח מבעבר לדרוש את מה שהיא רוצה, כשבעבר אולי ניתן היה לשכנע אותה להסכים עם תגובה אחרת.
    החדשות הטובות הן שההתנהגויות שאת מתארת הן תגובה טבעית לשינויים תכופים ודרמטיים בחייה, וסביר להניח שתוך מספר חודשים לאחר הלידה, הסערה הרגשית תחלוף והילדה תחזור להרגיש יותר ביטחון בסביבתה ובמבוגרים הקרובים. בינתיים, חשוב להיות סבלניים כלפיה, לדאוג שהיא נהנית ממספיק יחס אישי מכל אחד מכם, יחד עם שמירה על כללי החיים שקבעתם עוד לפני שהחלה להביע כעס ודאגה. הדבר חשוב לשם תחושת היציבות, והאמונה שלה שהיא יכולה לצפות את האירועים העומדים להתרחש בסביבתה.
    בהצלחה ולידה קלה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנושא הגן

חופית
    16/03/2010

חשבתי להתחיל להשאיר אותה בגן עד השעה 16:00 במקום השעה 13:00 כי נראה לי שיהיה לי קשה עם הקטנה ועם בונבון נוסף (היא עדיין מאוד קשורה אליי). מתי כדאי לי להתחיל לעשות זאת? אני אמורה ללדת ממש במהלך השבועיים הקרובים מתי שהוא ואני חוששת שהיא תקשר את השינה בגן וההארכות בגן ללידת אחיה. מה עושים?הצילו!!:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי ששוב דילגתם עליי...

חופית
    17/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה? בסוף זה יהיה מאוחר מדי.

חופית
    18/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים במקביל ללידת אח

נעמה סבג שמש
    18/03/2010

חופית שלום,

שינויים רציניים בסמוך ללידה אינם דבר מומלץ, אבל אם כבר שינוי, עשי אותו כעת עוד טרם לידתך.

לידה קלה ובהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו