בת 1.5 שגורמת לעצמה להקיא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 1.5 שגורמת לעצמה להקיא
    יעלי
    04/03/2010

שלום ותודה לכן על העזרה!

הבת שלנו בת כשנה וחצי נכנסה השבוע לגן (עד עכשיו היתה עם הסבתות). בגדול היא מתאקלמת שם מצוין - לא בוכה כשאני הולכת, משתפת פעולה עם מה שקורה, אוכלת, אבל - בשום אופן לא מוכנה להירדם בגן. זה עוד מילא, אבל הדבר המוזר הוא שגם בבית היא פשוט לא מוכנה לישון. כבר חודשים ארוכים שהיא רגילה להירדם עצמאית לגמרי (לאחר טקס שינה קבוע כמובן). והשבוע - היא פשוט לא מוכנה להירדם. הבעיה האמיתית היא שכאשר אני יוצאת מהחדר לפני שהיא נרדמה היא דוחפת לעצמה אצבעות לגרון (!!!) ופשוט גורמת לעצמה להקיא (בנוסף לבכי וצרחות כמובן). אין לי מושג מאיפה היא הביאה את זה (אין לי הפרעות אכילה ואין סיכוי שהיא ראתה דבר כזה). זה ממש מלחיץ אותי ולמרות שאני מנסה לשדר לה שאני לא מתרגשת האמת היא שאני לא יודעת איך להתמודד- מצד אחד מאוד חשוב לי שהיא תחזור להירדם לבד ומצד שני זה נראה לי קיצוני מאוד להגיע למצב כזה.
    האם נתקלתם בתופעה כזו של משיכת תשומת לב באמצעות הקאות? איך הייתם ממליצים לי להתמודד? אני רק אציין שזה לא שאני יוצאת ונותנת לה לצרוח בהיסטריה הרבה זמן. היום הסתכלתי בכוונה בשעון וראיתי שהמקסימום שבו היא היתה לבד היה כשתי דקות.
    אשמח לכל עצה. שוב תודה רבה מראש.
    יעלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 1.5 שגורמת לעצמה להקיא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גורמת לעצמה להקיא

ליאת גרוס
    05/03/2010

שלום יעלי.
    נראה כי המעבר לא פשוט לבתך וזה מאד הגיוני. גן זה לא סבתא. היא מתמודדת היטב אך הדבר מעורר בה אי שקט פנימי וזה נורמלי. כשאנו לא רגועים , זה בדר"כ משפיע על השינה. ייקח זמן עד שתסתגל ואז גם תירדם יותר בקלות. בתקופה זו מותר ואף רצוי להישאר איתה קצת יותר, לפנק קצת יותר, להריע ולסייע בהירדמות. אבל, אסור שזו תהיה תגובה למניפולציה . אם תרגיש שההקאה משתלמת תמשיך לעשות זאת. כשמקיאה חשוב לנקות, להחליף בגדים, ולהחזיר למיטה. את הפינוקים לעשות לפני...
    נכון שזה יוצא דופן אבל זה לא נורא. יש ילדים שדופקים ראש ברצפה, מגגלים עיניים ועוד. אם תשדרי שאת לא מתרגשת זה יעבור.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו