מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 1.5 שגורמת לעצמה להקיאיעלי04/03/2010
שלום ותודה לכן על העזרה!
הבת שלנו בת כשנה וחצי נכנסה השבוע לגן (עד עכשיו היתה עם הסבתות). בגדול היא מתאקלמת שם מצוין - לא בוכה כשאני הולכת, משתפת פעולה עם מה שקורה, אוכלת, אבל - בשום אופן לא מוכנה להירדם בגן. זה עוד מילא, אבל הדבר המוזר הוא שגם בבית היא פשוט לא מוכנה לישון. כבר חודשים ארוכים שהיא רגילה להירדם עצמאית לגמרי (לאחר טקס שינה קבוע כמובן). והשבוע - היא פשוט לא מוכנה להירדם. הבעיה האמיתית היא שכאשר אני יוצאת מהחדר לפני שהיא נרדמה היא דוחפת לעצמה אצבעות לגרון (!!!) ופשוט גורמת לעצמה להקיא (בנוסף לבכי וצרחות כמובן). אין לי מושג מאיפה היא הביאה את זה (אין לי הפרעות אכילה ואין סיכוי שהיא ראתה דבר כזה). זה ממש מלחיץ אותי ולמרות שאני מנסה לשדר לה שאני לא מתרגשת האמת היא שאני לא יודעת איך להתמודד- מצד אחד מאוד חשוב לי שהיא תחזור להירדם לבד ומצד שני זה נראה לי קיצוני מאוד להגיע למצב כזה.
האם נתקלתם בתופעה כזו של משיכת תשומת לב באמצעות הקאות? איך הייתם ממליצים לי להתמודד? אני רק אציין שזה לא שאני יוצאת ונותנת לה לצרוח בהיסטריה הרבה זמן. היום הסתכלתי בכוונה בשעון וראיתי שהמקסימום שבו היא היתה לבד היה כשתי דקות.
אשמח לכל עצה. שוב תודה רבה מראש.
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמת לעצמה להקיא
ליאת גרוס05/03/2010שלום יעלי.
נראה כי המעבר לא פשוט לבתך וזה מאד הגיוני. גן זה לא סבתא. היא מתמודדת היטב אך הדבר מעורר בה אי שקט פנימי וזה נורמלי. כשאנו לא רגועים , זה בדר"כ משפיע על השינה. ייקח זמן עד שתסתגל ואז גם תירדם יותר בקלות. בתקופה זו מותר ואף רצוי להישאר איתה קצת יותר, לפנק קצת יותר, להריע ולסייע בהירדמות. אבל, אסור שזו תהיה תגובה למניפולציה . אם תרגיש שההקאה משתלמת תמשיך לעשות זאת. כשמקיאה חשוב לנקות, להחליף בגדים, ולהחזיר למיטה. את הפינוקים לעשות לפני...
נכון שזה יוצא דופן אבל זה לא נורא. יש ילדים שדופקים ראש ברצפה, מגגלים עיניים ועוד. אם תשדרי שאת לא מתרגשת זה יעבור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)