זהות מינית אצל בת שנתיים וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זהות מינית אצל בת שנתיים וחצי
    טלי
    06/03/2010

שלום,
    עברתי על הפניות בפורום, ע"מ למצוא מקרה דומה לשלי ולא מצאתי.... רוב הפניות מדברות על בן שרוצה להיות בת. אצלי המצב הפוך.

ביתי בת השנתיים וחצי מתעקשת להיות בן. תמיד היתה "טום בוי" ולאחרונה מתעקשת שיש לה בולבול. וכשאנחנו מסבירים לה שיש לה פות, היא ממש כועסת ואומרת שהיא רוצה להיות בן כמו אבא. לפעמים .קוראת לאבר של "פות-בולבול".
    הקשר של איתה מצויין אבל תמיד היתה יותר ילדה של אבא.
    בגן היא משחקת בעיקר עם בנים. אבל בבית גם עם משחקי בנות (בובות, ברבי, עגלות וכו')
    יש לה אחות בת 5 שתפסה את תפקיד הבת בבית אבל לא בצורה קיצונית (אוהבת ורוד, להתאפר וכו') ולכן הקטנה מעדיפה את הצבעים היותר "גבריים" ירוק וכחול.

אנחנו (בעלי ואני) טיפה מוטרדים מזה. אנחנו מסבירים לה שאי אפשר לבחור שכל אחד נולד או בן או בת והיא נולדה בת.
    מה לעשות? צריך ללכת לאבחון?
    תודה על ההתייחסות של כולכן
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים וחצי

סמדר ריינר
    06/03/2010

שלום טלי,
    מעניינת האמירה שלך "תמיד הייתה טום בוי" כמה "תמיד" יש מאחורי ילדה בת שנתיים וחצי? בגיל שנה טיפסה על עצים?:-) בגיל חצי שנה שיחקה סנוקר והלכה מכות עם הנערים בשכונה?:-)
    אני מניחה שאת מתכוונת שגם בגילאים קטנים יותר היה משהו מעט יותר פרוע או אגרסיבי בהתנהגותה יחסית לאחותה הגדולה?
    תראו, מדובר בילדה קטנה מאוד, וצריך קצת להיזהר מלקפוץ למסקנות כאן.
    ייתכן והטמפרמנט שלה פחות עדין משל אחותה. ייתכן גם שהעדר הפין גרם אצלה לבהלה, כי לילדים רבים הפות נראה כמו סוג של העדר פין ולא איבר בפני עצמו, וזה נורא מבהיל. יש ילדים רבים שחושבים שגם בנות נולדות עם פין וחותכים להן אותו בזמן ברית המילה. זו מחשבה מפחידה ומסרסת. יכול להיות שהבת שלכם נחשפה מוקדם מדי מבחינתה לקיומו של איבר מין גברי וההבדל בין זה לבין מה שיש לה הבהיל אותה. בגיל שנתיים וחצי, היא עדיין מתקשה לגייס את היכולות הנפשיות הדרושות לעיבוד האבל והאובדן על כך שאי אפשר הכל, גם וגם. יש הרבה אנשים מבוגרים ממנה שלא תמיד מצליחים לעשות את זה.
    הייתי מניחה לה.
    עם זאת ייתכן מאוד שהחלוקה הדיכוטומית הזו בין הבנות שלכן, משקפת סוג של דיכוטומיה שקיימת אצלכם ההורים בנוגע לנשיות וגבריות ועוברת אליהן באופן לא מודע. אולי גם הייתה ציפייה להיוולדו של בן בלידה השניה?
    אם זה מעניין אותכם או מטריד אותכם, את זה הייתי הולכת לבדוק, קודם כל ביניכם לבין עצמכם ואם יש צורך אז בייעוץ מסודר עבורכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו