מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא שדואגת לבן שלהמריאנה06/03/2010
הילד שלי הוא בן שנה וחודשים .. מאז שנולד הוא מפחד מהאנשים אפילו הקרובים " סבא , סבתא , דוד , דודה....." בכל פעם שאנחנו נוסעים לבקר מישהו הוא מתחיל לצרוח ולבכות לא נרגע עד שאביו מחזיק אותו..למרות שהם משחקים אתו אוהבים אותו .. עם כל האנשים יש לו את הבעיה הזאת..
יש לו בעיה נוספת שהוא כל הזמן מרביץ לעצמו אם אנחנו לא נותנים לו כל מה שהוא רוצה או כשאנחנו אומרים לא שאסור לעשות את זה .. הוא מכה את ראשו בידיים בקיר ברצפה בכל דבר ..
הוא מכאיב לעצמו אבל לא אכפת לו הוא ממשיך ..
אני צריכה הדרכה לדעת איך אני מתמודדת עם זה כי אני חוששת שזה משפיע על התפתחות הגופנית והנפשית למרות שהוא ילד חכם והתנהגות שלו מראה שהוא בן שנתיים ויותר ..
צריך לדעת שהמצב בבית רגוע .. יש חום יש אהבה .. היחס ביני לבן זוגי טוב מאד ... לבן שלנו לא חסר דבר ויש לו כל מה שצריך .. באמת רוצה עזרה !!
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות הילד
ד''ר שירי שדה שרביט07/03/2010מריאנה שלום,
לא מסרת הרבה פרטים ולכן קשה קצת להבין מה הגורמים להתנהגויות הללו של בנך. אולם עלתה בי השערה שאולי כדאי שתבחני בינך לבין עצמך. משהו בשאלתך עורר בי את התהיה האם - מבלי להתכוון - את מעצימה את התגובות הרגשיות העוצמתיות של בנך, וכך מתכוונת להרגיע אותו אך מעט נסחפת עמו בפחד או בכעס ומגיבה באופן שמקצין את הרגש. אולי את מאוד חרדה מפני התגובות הללו, ומתייחסת אליו באופן שמלחיץ גם אותו.
כדאי אולי להתייעץ עם קרובי משפחה או חברים שיש להם ילדים באותו הגיל ולשמוע מהם איך הם רואים את בנך. כמובן עדיף מישהו שאת סומכת על דעתו. כך תוכלי להתחיל לבדוק מה בהתנהגות הילד מבטא את קשייו ומה הוא תוצר של החרדה האפשרית שלך ממצבים רגשיים עוצמתיים.
מקווה שהכיוון בתשובתי היה ברור,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא שדואגת לבן שלה
מריאנה07/03/2010שירי שלום לך
אולי את לא הבנת למה אני התכוונתי ..
אני רוצה שתדעי לך שהתיעצתי עם מאד אנשים בקשר לעצבנות שלו שהוא מכה את הראש שלו ומכאיב לעצמו וכולם מופתעים ..
אני יודעת שהוא מרביץ לעצמו כאשר אנחנו אומרים לו שאסור לעשות או שאנחנו לא נותנים לו מה שיבקש .. אולי נכון מה שאמרת שאני מתכוונת להרגיע אותו אך מעט נסחפת עמו בפחד או בכעס ומגיבה באופן שמקצין את הרגש..
בשביל זה אני דואגת ואני רוצה לדעת איך להתנהג במצבים האלו כי יש דברים שצריך למנוע ממנו ולא לתת לו כל מה שהוא רוצה .
איך אני יכולה למנוע ממנו בלי לעצבן אותו ? איך להתנהג במצבים האלו שהוא מכאיב לעצמו ?
תודה לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט14/03/2010מריאנה שלום,
ראשית אני מצטערת שלא עניתי לך, משום מה פספסתי את שאלת ההמשך.
לגבי בנך,
כשהוא מרביץ לעצמו הדבר מעיד על עוררות מאוד גדולה, שיכולה לנבוע מכעס, תסכול וכדומה. התגובה המתאימה עם ילד בגילו, היא פשוט לחבק אותו בצורה מספיק תקיפה (לא כואבת) שהוא ירגיש כמה שיותר את המגע החם שלכם. במקביל, יש לומר מלים מרגיעות בצורה נינוחה. משהו בסגנון הדברים הבאים: "אתה מאוד כועס עכשיו, אבל אמא לא מרשה לך להרביץ לעצמך. לא להרביץ ל-X, X ילד טוב", וכדומה.
המטרה היא כפולה - ראשית למנוע ממנו לפגוע בעצמו, ושנית להרגיע אותו גם באמצעות המגע וגם באמצעות הדיבור שלכם שבעתיד יופנם לדיבור פנימי מרגיע.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)