מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 5 רוצה רק לשחקאמא אמא07/03/2010
שלום רב
בני בן ה5 רוצה בגן רק לשחק הגננת קוראת לו לעבודות והוא לא מעונין אומר לה עוד מעט או שיושב ועושה עבודה ובאמצע הולך לשתות לשרותים אומר אין לי כוח קשה לי רק שיותרו לו ולא יעשה את העבודה הגננת פנתה אלי ואמרתי לה שכבר הייתי איתו בריפוי בעיסוק 3 חודשים בעקבות שהגננת הקודמת אמרה שהוא לא רוצה להיתלכלך ולעשות עבודות והמרפא בעיסוק אמר שעכשיו הכל בסדר להמשיך בבית בגן ולהכניס אותו לחוג התעמלות עם מעט ילדים עשיתי זאת ושוב פעם השנה הזאת פונים אלי באותו נושא אני די מתוסכלת לא יודעת מה לעשות עוד הפעם לחפש מרפאה בעיסוק או מה תייעצו לי בבקשה לא יודעת. נ.ב. בעיקבות ההתלבטות שלי ושאני יודעת שהוא יודעת לעשות הכל רק לא ממש רוצה אני מנסה את השיטה של על כל עבודה מושקעת שסיימתה הכל בה תקבל משחק קטן שהוא מאוד אוהב משהו סימלי והוא מרוצה מזה אני ניסיתי את זה השבוע ונראה איך זה יהיה.
מחכה לתשובה במהרה הגננת אמרה שגם היא תתייעץ עם הפסיכולוג של הגן ותעשה עוד תצפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד רוצה רק לשחק
סמדר ריינר07/03/2010שלום לך,
נשמע שאתם נמצאים בתהליךם הערכה מדוע הבן שלך מגיב כך, ואכן נכון לחכות מה יעלה בסוף התהליך, אחרי שהפסיכולוגית תעשה תצפיות וכו'.
ייתכן בהחלט שההבנה שלך נכונה, כלומר שהילד יודע לעשות אך לא מרגיש ביטחון כי הוא רגיל שזה התחום החלש שלו, ולכן נכון את עושה כשאת מנסה חיזוקים.
עם זאת הייתי שמה דגש על חיזוקים מילוליים. נראה לי שהוא זקוק להתפעלות ממה שעשה כדי להרגיש שהוא טוב בזה, יותר מעצם התמריץ לעשות משהו כי צריך או כי רוצים ממנו ואז נותנים לו חיזוק שהוא ילד טוב. יש הבדל בין הדברים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)