אלימות גוברת אצל בני בן ה 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אלימות גוברת אצל בני בן ה 8
    מירי
    07/03/2010

שלום
    בני בן 8 - תיאום לבת - ולאחרונה החל להיות אלים ביית הספר כלפי ילדים
    הוא מודע שהמעשה הוא רע אך לא מצליח להסביר למה וא מרביץ
    עלינו לארץ לפני שנה וחצי

ניסיתי עונשים ומתנות בימים שהוא חוזר ללא מכתב אדום
    הוא טוען שהוא משתדל
    קצת אובדת עצות לא נראה לי שאם אחטיפ לו בטוסיק זה יעזור לא רוצה את שיטת ההפחדה
    אני רוצה שיבין את חומרת המעשה ומתוך זה יבין שאסור להרבית לא מתוך הפחד שלו שיקבל ממני בטוסיק

יש עיצה?

תודה
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות גוברת אצל בן 8

סמדר ריינר
    07/03/2010

שלום מירי,
    ילד שחל שינוי לרעה התנהגותו, הוא ילד שעובר עליו משהו. יש מצוקה כלשהי. קודם כל, לפני שמטפלים בהנהגות צריך לטפל בסיבה שגורמת לה. כדאי לנסות לשבת עם הילד ולשאול אותו לא למה הוא הרביץ, אלא באופן כללי יותר, ובלי ביקורת, כעס, או איום בעונש רק מתוך התעניינות ואיכפתית כנה - מה קורה איתו. נראה לכם שמשהו לא טוב לו, ואתם לא יודעים מה, אולי הוא יכול לספר מה קשה לו, אם יש דברים שיהיו רוצה שיהיו אחרת וכו'.
    אולי הוא מרגיש תסכול כיוון שאינו משתלב חברתית אחרי העליה? אולי ילדים לא מקבלים אותו? צוחקים על השגיאות שלו בשפה? אולי מתוסכל כי קשה לו להבין בשיעורים? אולי מתגעגע לארץ הקודמת או לחלק מהמשפחה שנשאר שם? נסו לברר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות

מירי
    08/03/2010

להחטיפ לו זה ממש לא פתרון ואני מודעת לזה לרגע לא חשבתי להחטיפ לו
    דיברתי אתו והקושי שלו הוא בלכבוש את זעמו. אז ביחד הגענו לרצפ פעולות שיעזרו לו
    להתגבר על הכעסים: לדבר עם מי שמכעיס אותו – להכניס ידים לכיסים (זה היה רעיון שלו) – ואם כל זה לא עוזר פשוט לעזוב את המקום

אני מאוד מקווה שזה יחלחל ויתקבע
    הוא בחר את העונש שלו על האלימות שלו היום, להכנס למיטה ב 7:00

הוא מביע חרטה, כותב מכתבים ומתנצל
    אני מאוד מקווה שהצלחתי לעזור לו והתקדמנו במעט

בשיחה עם המורה היא אמרה שהוא ילד מקסים אבל אימפולסיבי ועל זה אנחנו עובדים אתו
    יש לו חברים בין 6-7 חברים שהוא מזמין או מוזמן
    הוא לא יוזם הרבה ופה אולי אני צריכה להתערב ולדחופ אותו להזמין

תודה

מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות

סמדר ריינר
    08/03/2010

שלום מירי,
    לגמרי לא הבנתי את התגובה שלך לתשובתי. אני לא אמרתי שאת מחטיפה לו, למה את חוזרת ואומרת שלא החטפת לו? זה לגמרי לא היה הנושא. אני גם מקווה שעליתם על הדרך הנכונה איתו.
    עם זאת, ילד שהוא אימפולסיבי, זה דבר שבדרך כלל לא קורה רק "לאחרונה" כמו שציינת בפנייה שלך. לכן, מה שנראה למורה כמו אימפולסיביות יכול להיות קשור למצוקה כלשהי, ובמידה וזה כך, לא בטוח שהטיפול באימפולסיביות בלבד יביא את התוצאה הרצויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו