לא מוכן ללבוש בגדים קצרים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מוכן ללבוש בגדים קצרים
    אמא לשניים
    08/03/2010

הבן שלי בן 6. ילד חכם וחברותי. מהקיץ שעבר, כשהיה בן 5 התחילה בעיה כשמגיע הקיץ. הוא לא מוכן ללבוש בגדים קצרים עד כדי בכי. הוא אף הלך לגן מספר ימים עם בגדים ארוכים בימי שרב(!) וכשאספתי אותו היה אדום כולו ומזיע. האם כדאי להתייעץ ועם מי? האם זאת בעיה של תחושתיות יתר בגפים? האם יש לזה טיפול כלשהו? כיצד ניתן לאתר אם אכן זאת הבעיה? ואם כן, כיצד ניתן להקל עליו?

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן ללבוש בגדים קצרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מוכן ללבוש בגדים קצרים

סמדר ריינר
    08/03/2010

שלום לך,
    לא ברור ממה שכתבת למה הוא לא מוכן? האם מתבייש לחשוף את גופו? האם מתלונן שקר לו בבוקר (אולי רק אחר כך נהיה לו חם), לא ברור מה הבעיה ומה מציק לו ולכן קשה לדעת מה הגורם כאן. אולי אפשר לתת לו ללבוש ארוך וכשנהיה לו חם להישאר עם קצר?
    יכול להיות שהוא מרגיש צורך להיות עטוף ומוגן בבגדים וזה יותר חשוב לו מהחום שהוא חש ולא איכפת לו להזיע? במקרה כזה לא הייתי נלחמת איתו, אלאל נותנת לו לבחור איזה מחיר יותר קל לו לשלם בהנחה שזה יעבור בהמשך אם לא תעשו מזה עניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו..תוספת...

אמא לשניים
    08/03/2010

תודה על התשובה המהירה...
    נראה לי שאו שהוא מתבייש בגופו או שמפריע לו מגע ישיר של ילדים אחרים על עורו כשהוא חשוף.
    לי נראה שהוא יותר מתבייש בגופו מכיוון שהוא ילד מאד פעלתן ומאד אוהב להתלכלך בבוץ/חול וכו. גם לא הייתה לו מעולם בעייה עם מגע...
    אם זה העניין, האם להניח לו ולתת לו להסתובב עם בגדים ארוכים או שצריך לברר יותר לעומק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    08/03/2010

שלום,
    זה לא סותר, אפשר לברר איתו מה קשה לו, אם זה מביא לפיתרון מסויים מה טוב, אם לא, לא הייתי עושה מזה עניין, תלוי גם אם זה מפריע לו. אם זה לא מפריע לו, לא חייבים לפתור את זה בכל מחיר ואפשר להניח לו, הבירור הוא לא כדי לפתור בהכרח אלא כדי להבין אותו טוב יותר ולקבל מושג מה קשה לו. אם יצמח מזה גם פיתרון, מצויין, ואם לא, זו לא נראית לי בעיה כל כך קריטית, במיוחד אם היא לא מפריעה לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אמא לשניים
    08/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    08/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו