בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה
    ריקי
    08/03/2010

יש לי שני ילדים בן ובת בני 9 ו - 7. בני בן ה-9 ילד בכיתה ד', תלמיד מצטיין, ילד מחונן, מבחינה חברתית הכל תקין, הילד נמצא במספר חוגים הן של מחוננים והן רגילים, נמצא אף בתנועת נוער וגם חונך לילד בכיתה ב'.
    בריאותית הילד בריא ולא נמצא לא בעיה כולשהי.

הבעיה שלי (שלנו), הילד לעיתים קרובות מאוד, עושה את צרכיו במכנסיים, או ליתר דיוק מתחיל לעשות את צרכיו במכנסיים ורץ לשירותים וממשיך את צרכיו בשירותים (זאת לאחר שהוא מתאפק מספר רב של ימים).

תקופה ארוכה (מספר חודשים) ניסיתי לפתור את הבעיה, לימדתי אותו לשבת כל יום בשירותים,
    עד שהוא מצליח לעשות את צרכיו. התהליך היה קשה, והתקדם בשלביו, שהייתי צריכה להזכיר לו כל
    יוציים ללכת לשירותים, והשלב הבא היה שהוא היה הולך מיוזמתו ורק מודיע לי שהוא עשה.
    השלב האחרון היה שהרפתי בכדי שיגיע לעצמאות מוחלטת, וכך היה.

לאחרונה, שוב התופעה חזרה, שבתי לרופא הילדים והוא שלל בעיה בסוגרים, והמליץ על שמן פרפין, שאולי זה כואב לו, והוא מתקשה לעשות את צרכיו ובגלל זה הוא מתאפק.
    הרופא אף המליץ על יעוץ פסיכולוגי קצר, בטענה שזה רגשי.

רוצה לציין, שבני מתבטא בצורה יוצאת דופן, יודע להביע רגשות, יודע להסביר כאבים נפשיים ופיזיים.
    ולתופעה הזו אין לו הסבר, הוא לא יודע למה הוא עושה את זה, ולאחרונה, הצטרפה ההכחשה, "אני כבר לא עושה"...

אשמח מאוד לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנקופרזיס

סמדר ריינר
    08/03/2010

שלום ריקי,
    יש לך כנראה ילד מאוד מוצלח, ולכן קשה לך נורא להאמין שהוא חווה קושי ריגשי. העובדה שהילד מבטא רגשות לא אומרת שאין לו לפעמים תחושות שלמרות היכולת המילולית קשה לו לבטא.
    לפי תאורך בנך סובל מבעיה הנקראת אנקופרזיס, רצוי ומומלץ לפנות איתה לטיפול אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו