פעוטה שאינה מבינה היכן סבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוטה שאינה מבינה היכן סבא
    עינת
    08/03/2010

שלום רב, שמי עינת אני בת 30 אם לילדה בת כמעט 3. לפני למעלה מעשר שנים התגרשו הוריי לאחר חיים משותפים אומללים מאד של כולנו. עם תחילת התהליך ניתק אבי את הקשר עם כל המשפחה המצומצמת והמורחבת ומאז אין לנו שום קשר עימו או רצון לכך. לאחרונה בתי שאלה אותי "איפה אבא שלך?"- הסטתי את נושא השיחה, אולם ברור שעליי להתמודד עם הנושא. אני חוששת כי תשובתי לשאלה עשויה להציג בפני בתי חוסר ביטחון לגבי נוכחותו של אבא בחיי בתו. אשמח לשמוע דעתכם בנושא. תודה, עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוטה שאינה מבינה איפה סבא

סמדר ריינר
    08/03/2010

שלום עינת,
    אכן נושא רגיש, שאת מעלה אותו ברגישות רבה. נראה לי שחשוב להגיד את האמת, עם זאת לא חייבים לחשוף אותה לכל הפרטים שלה.
    אפשר להגיד אולי משהו כמו :"סבא רצה לגור לבד, והוא רוצה להיות לבד עכשיו, הוא צריך את השקט שלו, אנחנו מקווים שכשהוא ירגיש יותר טוב נוכל לדבר איתו".
    בהמשך בגיל מאוחר יותר אולי אפשר לתת יותר פרטים על נסיבות הבחירה של אביך.
    חשוב להתייחס לחששות ולשאלות שלה שעלולות להתעורר - כמו האם גם אתם יכולים לעזוב אותה בצורה כזו. כאן חשוב להדגיש, שאביך עזב (כך אני מבינה) כשגדלתם. כשהייתם קטנים הוא היה וכשילדים קטנים ההורים נשארים איתם עד שהם גדלים ויש להם בית בעצמם.
    אני מקווה שההצעה הזו עוזרת לך, ואשמח להמשיך לחשוב איתך ביחד אם יש עוד שאלות והתלבטויות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עינת
    08/03/2010

תודה סמדר. האם את חושבת שעלינו ליזום שיחה בנושא או להמתין שהעניין יעלה מהילדה? תודה, עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    08/03/2010

שלום עינת,
    הנושא כבר עלה מהילדה, סימן שהוא מטריד אותה. אנחנו לא יודעים למה הוא לא עולה שוב, זה יכול להיות מהסיבה שהיא ראתה שלא נוח לך. לכן אני ממליצה לחזור ביוזמתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו