גירושין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גירושין
    אמא
    08/03/2010

שלום רב,
    אני אמא לילדה בת 7 וחצי וילד בן 3 וחצי. אני נמצאת בתהליך גירושין ולא יודעת כיצד לספר זאת לבתי. אני ובעלי שמרנו על יחסים קרובים ולא התווכחנו או רבנו ליד הילדים ועד לפני יומיים אף חיינו באותו בית כך שמבחינת הילדים המצב היה שגרתי. לפני יומיים בעלי עזב את הבית בלילה ואמר לבתנו שהוא צריך ללכת לעבוד ויראה אותה מחר. שעות העבודה שלו הן עד שעות הערב כך שכשהגיע אמש זה היה שגרתי עבור בתי. החלטנו לספר לה על עניין הפרידה היום כדי שהיא לא תופתע או לא תבין מדוע אביה לא ישן בבית גם בסופ"ש. אני לא יודעת מהיכן להתחיל ואיך לומר שזה ביני לבינו ולא קשור אליה וחוששת מתגובתה ,היא ילדה רגישה מאוד היא מופנמת ושקטה גם בבית הספר היא לא מתערבבת יותר מדי חברתית ורק עליי היא מוציאה זעם וצועקת.את אביה היא מנסה לרצות ומקשיבה לו מאוד .מעולם לא צעקה עליו או הרימה קולה כפי שהיא מרימה קולה עליי.
    אני בעצמי עדיין אוספת את השברים של חיי הנישואים שלי בשנים האחרונות ונדרשו ממני תעצומות נפש וכוחות רבים כדי להמשיך "לחיות" עם בעלי בצורה שבה ילדיי לא ירגישו דבר כי טובת ילדיי היתה מול עיניי. איך לספר לבתי שהוריה נפרדים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירושין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושין

סמדר ריינר
    08/03/2010

שלום לך,
    הדרך הרצויה היא לספר לשני הילדים וביחד. לא ברור לי למה את חושבת שהילד בן ה-3.5 יכול להישאר מחוץ להסבר. האם את מצפה שכשביתך תדע היא תשמור זאת ממנו בסוד כי הוא עוד לא יודע?
    חשוב ששניכם, אם זה מתאפשר מבחינת היחסים ביניכם תשבו עם הילדים, ותסבירו להם שאבא ואמא לא מסתדרים יותר אחד עם השני ולכן אבא יעבור לגור בבית אחר. אם אתם כבר יודעים את סדרי הראייה זה הזמן להסביר אותם במושגים שמובנים לילדים (לפי ימות השבוע, לפי חוגים שיש להם וכו'). חשוב להגיד ששניכם ממשיכים להיות אבא ואמא שלהם ואבא לא עוזב אותם, ושניכם אוהבים אותם מאוד והם לא אשמים במה שקרה, אלא זה קרה ביניכם, ולא קשור אליהם.
    חשוב לענות לשאלות שיתעוררו בכנות מקסימלית, כמובן בצורה מותאמת לגיל ולמה שאתם יודעים באותא רגע, לא לשקר ולא להשלות.
    קחו בחשבון שגם אם תהיו ממש מושלמים בהתנהגות שלכם ובהסבר שלכם, לא תצליחו למנוע תגובות של כעס, כאב ורגרסיה בהתנהגות של הילדים. קבלו תגובות אלה בהבנה.טוב שהן עולות, במיוחד אם מדובר בילדה מופנמת.
    צפויה לכם תקופה לא קלה, חשוב להתמודד איתה בצורה כמה שיותר כנה וברורה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אמא
    08/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ושוב בהצלחה...

סמדר ריינר
    08/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו