פרידה מהמשפחתון בסוף יום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה מהמשפחתון בסוף יום
    נעה
    08/03/2010

שלום, בני בן שנה ו-9 חודשים. נמצא במשפחתון מידי יום עד 16:00.
    מדובר בזוג שפתח משפחתון, ומסיבות שונות, לאחרונה מחליפה את בן הזוג מטפלת אחרת.
    בני מאוד שמח בבוקר ללכת למשפחתון, נפרד מאיתנו בקלות. רוב הילדים גדולים ממנו (סה"כ יש 10 ילדים במשפחתון), שניים קטנים יותר (וכולן בנות חוץ ממנו). כשאני מזכירה לו במהלך היום את השם של המטפלת העיקרית הוא מחייך וחוזר על השם ב"התפרקות".
    לפי המטפלות, בני מתנהג במשפחתון בצורה טובה, אוכל טוב, ישן בצהריים. להערכתי בבית הוא "מתפרק" יותר (במשפחתון נראה לי שהוא קצת יותר מאופק). הוא לפעמים משתולל שם, אבל זה אף פעם לא מגיע להשטתחויות על הרצפה שהוא עושה לפעמים בבית...
    אני מוסיפה את כל הפרטים האלו, כי אני לא יודעת מה יכול להיות רלוונטי.

לאחרונה, בני מתנהג בצורה מוזרה כשבאים לקחת אותו.
    אחרי שאני נכנסת לבית, הוא נעצר במקום, כאילו "קופא", ומשפיל את המבט לרצפה.
    הוא קופא במקום מספר שניות עד שאני באה לקחת אותו, הוא לא מחייך, ואני צריכה להרים אותו כדי שיבוא איתי. הוא לא מתנגד לבוא איתי, אבל נראה בשוק, ולא יוצא מהשוק למשך פרק זמן של חצי שעה בערך (קשה לדעת, כי אחרי המשפחתון יש לנו נסיעה של כחצי שעה, ובאוטו הוא תמיד רגוע, אבל התחושה היא שהוא עדיין בשוק).
    גם כשבעלי מוציא אותו מהגן (פעם זה היה קורה פעם בשבוע בערך, היום בתדירות גבוהה יותר) הוא נתקל באותה תגובה.

לפני שהוא התחיל עם ההתנהגות הזו, הוא תמיד היה רץ אליי בשמחה כשהייתי מגיעה
    (ומייד אח"כ מבקש עוגיה שהם תמיד מקבלים לפני שהולכים הביתה....) או שהיה רץ לקבל עוגיה ומיד רץ אליי, עושה "ביי ביי" בשמחה ויוצא.

אני חושבת שזה התחיל לפני בערך שבועיים-שלושה, כאשר פעם אחת אמא שלי באה לקחת אותו (היא מוציאה אותו באופן קבוע פעם בשבוע), והוא לא ידע את זה מראש (המטפלות מכינות אותו מראש אם מישהו שהוא לא אמא/אבא בא לקחת אותם), ואז הוא היה "בשוק" למשך מספר שעות. נראה לי שמאז הוא מגיב ככה, אבל זה נראה לי מוזר, כי כבר עבר המון זמן (לפחות במושגי הזמן שלו.....)
    חוץ מזה הוא ילד מאוד שמח (אחה"צ אחרי שהוא יוצא מהשוק... הוא תמיד משתולל, רוקד, אוהב מוזיקה, נהנה לשחק במשחקים שונים (בעיקר מכוניות וקוביות)) ואני רוצה להבין אם יש משהו שאני צריכה לשים לב אליו בהתנהגות הזו.

תודה רבה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מהמשפחתון בסוף יום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה מהמשפחתון בסוף היום

סמדר ריינר
    09/03/2010

שלום נעה,
    לא כל כך ברור למה את מתכוונת כשאת מציינת את המושג "התפרקות" , האם מדובר בהשתטחות על הריצפה? בכי? בעיטות לכל כיוון עם רגליים והידיים? כמה זמן זה נמשך? או האם מדובר בהתרפקות, מין התפנקות כזו שבה הוא מפסיק להחזיק את הגוף שלו, ופשוט נמרח על הריצפה?
    מתי עוד קורות "ההתפרקויות" האלה?
    אם תוסיפי פרטים על כך אכול לנסות להבין טוב יותר מה קורה ולנסות לעזור לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נעה
    09/03/2010

שלום סמדר,
    בפעם הראשונה כשכתבתי "התפרקות" הכוונה הייתה "התרפקות" - כלומר,
    כשהוא שומע את השם של המטפלת שלו, הוא חוזר על השם בשמחה ובחיוך בסוג של *התרפקות* על השם (כך גם אם אני מזכירה לו שמות של ילדות מהגן - הוא חוזר על השם בשמחה ובצליל שמבטא את זה שהוא מכיר את השם הזה.....)

בפעם השניה - כשכתבתי שהוא "מתפרק" לפעמים בבית, ובגן פחות, התכוונתי שהוא משתטח על הרצפה בעצבים, לפעמים בועט ברגליים, לפעמים "נשפך" על הרצפה (כמו שתיארת - נמרח על הרצפה) במצבי עצבנות (הרבה פעמים "מריחה" כזו על הרצפה הופכת לעצבנות יותר ברורה אחרי כמה שניות...), והבנתי שבגן זה קורה פחות (לפי המטפלת הוא כנראה למד את זה מהבנות הגדולות יותר שהתחילו בבירור כבר את גיל שנתיים....).היום כשבאתי לקחת אותו שאלתי על ההשטתחויות - והמטפלת אמרה לי שהוא כבר עושה את זה לפעמים גם בגן... אבל עדיין נראה לי שהוא עושה את זה פחות שם.

דרך אגב, היום באתי לקחת אותו והוא דווקא התנהג די "כרגיל" (כלומר, לא "קפא" כמו בדרך כלל....).

תודה על התייחסותך, ואני מקווה שהפעם הייתי ברורה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    10/03/2010

שלום נעה,
    ההתרפקויות וגם ההתפרקויות של בנך הן נורמליות מאוד לגילו. גם נורמלי שזה קורה יותר בבית, אכן הבית הוא המקום להתפרק בו ושם אמורים להכיל זאת. הוא זקוק להחזקה ואיסוף, גם מילוליים וגם פיזיים. כלומר כשהוא מתפרק וצורח כדאי לאסוף אותו לחיבוק ולהרגיע אותו, ללוות במילים את מה שקרה (היום סבתא באה לקחת אותך ולא ידעת, זה עשה לך קשה בלב ועכשיו בא לך להתפרק קצת, אין דבר, אמא פה עכשיו והיא תאסוף אותך, הנה חיבוקי, וכו'). לאט לאט, עם הגיל והעיקביות בהכלה שלכם הוא ילמד לקשר את המילים לרגשות שלו ויוכל יותר ויותר להכיל את עצמו לבד. כרגע הוא עוד תינוק, וזה יקח עוד זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נעה
    10/03/2010

תודה סמדר,
    רציתי לחדד את השאלה שלי - אני יודעת שה"התפרקויות" הללו נורמליות לגילו
    (תיארתי אותם רק כחלק מהתיאור הכללי של ההתנהגות שלו - מתוך ידיעה שאלו דברים נורמלים...).

מה שרציתי לשאול זה בעיקר בנוגע למצב שבו הוא "קופא" במקום כשבאים לקחת אותו מהגן
    (לעומת פעם - שהיה רץ בשמחה אלינו)
    האם זה מצביע על משהו בעייתי (ביחס שלנו אליו (כי הוא לא שמח לקראתנו....), במשפחתון וכ'ו)

תודה בכל מקרה, ואשמח אם תוכלי להתייחס לחלק הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    10/03/2010

שלום נעה,
    אכן הבנתי את שאלתך. אני חושבת שהקפיאה קשורה גם היא לתחושה הכללית שלו שצריך לאסוף ולהכיל אותו ולפרש לו את תחושותיו יותר. אין כאן לדעתי כרגע בהכרח תגובה פתולוגית כלשהי שאי אפשר לפתור בהכלה מילולית ופיזית שלו ושל האיורעים שעוברים עליו.
    גם כשהו אקופא אפשר לאסוף אותו, לחבק אותו ולומר לו משהו כמו "אולי אתה מרגיש מבולבל כי פעם סבתא באה, אבל עכשיו זו אני" וזה יחבר לו בפנים את מה שקורה לו ולמה הוא קופא ויעזור לו להשחרר אותו בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, תודה רבה!

נעה
    10/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו