מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הוספת שעות עבודההגר09/03/2010
שלום,
שמי הגר אנא ל- 3 ילדים מדהימים.
נדב הגדול הוא בן 4.9 שנים, ותאומים בני 1.5 שנים.
לפני חודש נתבקשתי להוסיף שעות בעבודה (במקום לסיים בשעה 13:00 ולאסוף אותו מהגן) לעבוד עד שעה: 16:00.
המטפלת של התאומים מוציאה אותו מהגן ומביאה אותו אליה הביתה והוא נמצא שם עם התאומים ועם הילדות של המטפלת שהן בנות גילו.
בשבוע האחרון הוא ממש מבקש שרק אני או בעלי נאסוף אותו מהגן, הוא ממש נעצב מזה.
אני מסבירה לו שוב ושוב שאנו צריכים (אני ואבא) לעבוד עוד שעות, ושואלת אותו האם כייף לו אצל המטפלת, הוא עונה שכיף לו.
איך אשפר להסביר לו את זה בצורה טובה יותר? על מנת שלא יהיה עצוב כי זה אוכל אותי.
אשמח לקבל תגובה.
תודה,
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת שעות עבודה ורגשות אשמה?
נעמה סבג שמש09/03/2010הגר שלום,
נראה כי גם לך קשה לקבל את השינוי והילד חש בכך. אינך צריכה להסביר לו בנימה מתנצלת או כביכול לתרץ (למרות שאת אומרת אמת בסך הכל). את צריכה להציג זאת כשינוי נורמטיבי לחלוטין. כשתשדרי זאת, גם לו יהיה קל יותר. נכון, הוא לא שמח מכך, כי ילדים אוהבים שגרה. גם לנו, המבוגרים, קשה לקבל שינויים, לא?
הציגי זאת כדבר חיובי, קבעי זאת כעובדה וזה יהיה בסדר. שקפי לו את רגשותיו תאמרי לו שאת מבינה שהוא מאוכזב אבל.. אוקיי?
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)