מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היעלמות ההודעהדנה09/03/2010
שלום,
לפני כמה שעות כתבתי לפורום הודעה על התנהגות אובססיבית של ילדי בן ה-4. ההודעה הופיעה כהודעה חדשה ועכשיו שנכנסתי היא איננה....
אודה על בדיקתכם ותשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העילמות ההודעה
סמדר ריינר10/03/2010שלום דנה,
אין לנו אפשרות אתר את ההודעה שלך ולא ברור איך היא נמחקה. אנא העלי אותה שוב ואנסה לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, כותבת שוב
דנה10/03/2010שלום ותודה
בני הבכור בן 4, ילד חכם מאוד ובעל אנטלגנציה רגשית מפותחת (קורא וכותב) ילד חברותי מאוד ושמח, מאוד מאוד אוהב לעשות הופעות (שרואה בdvd או ביו-טיוב). מבחינתו הוא יכול לערוך הופעות ימים שלמים בלי צורך לצאת מהבית, או לפגוש חברים. כשיוצאים או פוגשים הוא משחק יפה וננהנה אך מציין כי הכי כייף לעשות הופעות והיה שמח גם לא ללכת לגן, כדי לעשות הופעות. חשוב לציין, שהוא לא צריך לעשות זאת כדי שייצפו בו, הוא נהנה מההופעה עצמה גם לבד. אני כמובן מגבילה אותו אך זה כרוך בבכי ובוויכוחים. מצד אחד, נתנו לו במה ו"טיפחנו" זאת ועכשיו אנחנו רוצים שזה ייגמר.... מה לעשות?
בנוסף , הוא כרוך אחרי דודתו (הרווקה בת 36 ללא ילדים) בצורה אובססיבית.
ברגע שהיא מגיעה, הוא לא רואה אף אחד יותר, רק אותה. רוצה לשבת רק לידה לשחק רק איתה, וכל דבר רק איתה. היא נענית לו ברצון רב (היא אובססיבית ונוירוטית) וזה משרת גם צורך שלה, בעצם היא יצרה את ה"מפלצת" ואנחנו, לצערי, לא התערבנו בזמן... זה קשה לצפייה, אם יש חברים בבית כשהיא מגיעה, הוא נוטש מיד ועובר לידיה, ולא מוכן לשמוע על כלום, הדבר כרוך בריבים ובבכי מצידו אם אנחנו מנסים להפריד ביניהם ולגרום לו לחזור לשחק עם החברים או לעשות משהו ללא דודתו לצידו.
המצב קשה לנו מאוד ואנחנו אובדי עצות, מה לעשות???? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4
ייתכן ששהתנהגות שאת מתארת כאובססיבית אצל בנך באה כסגנון התמודדות שלו עם חרדה כלשהי. תנסי לשים לב האם התכנים ב"הופעות" חוזרים על עצמם בוראיציות שונות או שכל פעם זה משהו אחר לגמרי. אולי תביא כמה דגמאות על מה הוא מציג ומזה אולי נוכל להבין יותר טוב יותר אם זו אכן חרדה וממה היא, ואז נוכל לחשוב איך לעזור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיאור ההופעות
דנה10/03/2010תודה על ההתייחסות.
ההופעות אות ןהוא עושה הן הופעות חיות של להקות כמו red hot chilli peppers, u-2 שרית חדד, קורין אלאל ועוד. הוא ממש מחקה את תנועותהזמרים או הגיטריסטים ונהנה מאוד מהמוסיקה ושר איתם. יש לו יכולת חיקוי מדהימה.
חשוב לציין שהוא מאוד מחובר למוסיקה, ויש לו שלל כלי נגינה בבית, גם באוטו הוא מאוד אוהב לשמוע מוסיקה מכל הסוגים.
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת להודעה הקודמת
דנה10/03/2010אני רוצה להוסיף, שהיום התחלתי להגביל את ההופעות באופן רגוע ומוסכם מראש, לחצי שעה ביום, בתור התחלה אחר כך אעבור ליום כן יום לא וכן הלאה, האם הדרך נראית לך נכונה? היום זה עבר בשלום ללא בכי ובהסכמה מלאה מצידו.
תודה
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4
הדרך יכולה להיות נכונה, ואם זה עובר בסדר זה טוב, אך הכמות שהורדת אליה נראית לי דרסטית מעט, צריך להוריד את ההופעות לכמות שלא תפגע בתפקוד השוטף שלו ושלכם, אני חושבת שאפשר לשלב שעה כזו ביום בסדר היום שלו, אך כמובן זה תלוי במה שנראה גם לכם.
אם תראו שלאורך זמן זה לא מצליח, והתופעה פוגעת בתפקוד היומיומי שלו, אולי כדאי לשקול פניה לטיפול ריגשי, ההתרשמות שלי היא שיש חרדה מסויימת מאחורי ההתנהגות הזו, חרדה כללית ולא ממוקדת, אלא יותר קשורה לכך שהוא צריך להיצמד למשהו כדי להחזיק את עצמו, כמו המוסיקה או הדודה.
בנוסף כדאי לשתף את הדודה בתכנית הטיפולית שלכם, כי אחרת יהיה קשה מאוד לבצע אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
דנה10/03/2010תודה רבה על תשובתך.
איך ואם בכלל אני יכולה לבדוק ממה נובעת החרדה? הוא ילד שמח עם חוש הומור, מאוד חברותי, ישן טוב בלילה מגיל 4 חודשים, בעל בטחון עצמי גבוה ומאוד מאוד אהוב על הסביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
סמדר ריינר11/03/2010שלום דנה,
אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת. זה משהו שאולי צריך לבדוק בהכרות יותר ממושכת. יכול להיות שיש משהו בילד הזה שנראה כל כך מוצלח ובוגר, וגם מעורר ציפיות להיות כזה, שאולי נוצר פער בין היכולות שהוא מראה כלפי חוץ לבין תחושה פנימית שלא תמיד באמת הוא יכול להחזיק את עצמו לבד ולהיות כל כך עצמאי ומפותח מעבר לגיל שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה11/03/2010תודה רבה רבה, אישרת את התחושות שלי! ננסה להתייחס אליו בהתאם לגילו הכרונולוגי ולא לבגרות שהוא מפגין. ואם נצטרך עזרה בנושא נפנה אליך באופן פרטני תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה ובהצלחה:-)
סמדר ריינר11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)