צמודה לאבא בת שנה ועשר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צמודה לאבא בת שנה ועשר
    נון
    10/03/2010

שלום,
    ביתי בת שנה ועשר, ילדה מקסימה, שמחה, נבונה, מתקשרת היטב עם אוצר מילים רחב.
    לפני כשבועיים נולדה לה אחות חדשה, אותה היא רוצה כל הזמן ללטף, לנשק, להחזיק (נתנו לה כשהיא יושבת) ולדבר איתה.
    יש לה התפרצויות של בכי כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה, אך היא נרגעת מהר כאשר מסבירים לה ומציעים לה אופציה אחרת.
    הבעיה, שהתחילה זמן רב לפני הלידה (כך שקשה לי לשייך את זה להולדת הקטנה), שהיא נצמדת לאבא שלה ולא מניחה לו לדקה אחת. היא ממש ה"זנב" שלו. לאן שהוא הולך היא אחריו, רוצה רק אותו כל הזמן: שהוא ישחק איתה, יקלח אותה, ילביש אותה, ישכיב אותה לישון, יקום אליה בלילה כשהיא מתעוררת וכו'. אם אני ניגשת היא מתחילה לבכות ואומרת "לא אמא" (לא תמיד אבל רוב הזמן).. כשהוא לא בבית והיא נמצאת רק איתי היא מתנהגת למופת, מקשיבה ולא מביעה התנגדות לקרבה שלי.
    המצב מפריע מאוד לשנינו, בעלי לא יכול לעשות כלום בלי שהיא תשתרך אחריו (היא גם לא נותנת לו להחזיק את אחותה הקטנה בעוד שכשאני מחזיקה ומטפלת בה היא לא מביעה התנגדות) ואני נפגעת מהיחס שמופנה ממנה כלפי (אני מודעת לכך שהיא ילדה בסה"כ...).
    אין לי ספק שההתנהגות נובעת ממשהו שאנחנו עשינו, אבל אנחנו אובדי עיצות.
    נשמח לתובנות.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמודה לאבא בת שנה ועשר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמודה לאבא

סמדר ריינר
    10/03/2010

שלום לך,
    ברור שזה פוגע בך שהילדה מעדיפה את אבא, זה אנושי, וטוב שאת מבינה היא רק ילדה. אני לא יודעת אם אתם עשיתם משהו ובגלל זה המצב הוא כזה. זו התנהגות של הילדה שאולי רוצה שיהיה לה מקום בלעדי אצ אבא כלשאמא יש תינוק (גם אם זה התחיל לפני הלידה יכול להיות שהיא הרגישה את רמת הפניות שלך יורדת כשהיית עסוקה ביווצרות חיים חדשים בתוכך). צריך להתייחס לכך בסבלנות, אך עד לרמה שזה מתחיל לנהל אתכם לגמרי. את זה אסור לאפשר, גם אם היא בוכה. לא ייתכן שתינוקת תקבע מי עושה מה בבית. צריך לדבר אליה, להסביר לה, ולהתנהל כפי שאתם מבינים באותו רגע ולא כפי שהיא קובעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו