אבא עזב את הבית והילדים לא יודעים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אבא עזב את הבית והילדים לא יודעים
    שלומית
    10/03/2010

אנו הורים לשני ילדים בגילאי 6.5 ו - 3.5, בעלי עזב את הבית לפני כחודשיים והילדים עדיין לא יודעים. במהלך השבוע אנו מתרצים את אי היותו בבית בשל היותו בעבודה (אני חייבת לציין כי שגרת השבוע מתנהלת פחות או יותר כפי שהייתה תמיד, קיימת חלוקה ברורה של ימים בהם לוקחים/מחזירים מהגן) והנ"ל נשמרת למעט העובדה שהם כבר לא רואים את אבא ואמא ביחד. בסופי שבוע אנו מתחלקים בשעות עם הילדים ותמיד הנ"ל נעשה בבית. אני חייבת לציין כי קיימות אמירות מצד הגדול במיוחד של איך זה שאבא לא מטייל איתנו, אמא גם אבא בא וכו' ותמיד אנו משתמשים בתירוצים. השאלות הולכות ופוחתות עם הזמן ועושה רושם כי הילדים התרגלו למציאות החדשה שיצרנו להם. שאלתי היא מאחר ועדיין איננו גרושים רישמית אלא רק פרודים האם צריך לספר לילדים?, האם בזה שאנו לא מספרים אנו גורמים לאיזה שהוא נזק רגשי? האם אפשר להמשך עם התירוצים? אני מאינה שאת חג הפסח לא נוכל להעביר בתירוץ כזה או אחר אך החשש שלי שאנו למעשה במקום להגן עליהם אנו מזיקים להם. אודה לחוות דעת בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבא עזב את הבית והילדים ללא יודעים

סמדר ריינר
    10/03/2010

שלום שלומית,
    את מבינה נכון, המצב הנוכחי אכן גורם נזק לילדים. אתם צריכים לספר להם. הנזק שנגרם להם הוא שהם מבינים מה קורה אך אי אפשר לדבר על כך, להביע רגשות לגיטימיים של זעם, עצב חרדה ותסכול. אתם חוסכים לעצמכם את הכאב להתמודד עם הרגשות שלהם אך הם נחנקים איתם בפנים כי רישמית מה שהם רואים ומבינים כבר היטב כאילו לא קיים. בנוסף אתם מאבדים את אמינות שלכם אצלם, איך הם יאמינו לכם בהמשך ויסמכו על המילה שלכם? ואם הם לא סומכים עליכם, על מי הם כן יכולים לסמוך? דבר שלישי, הם כבר לא בטוחים שהם יכולים לסמוך על בוחן המציאות של עצמם. הם מבינים שאבא ואמא כבר לא ביחד ומשהו לא בסדר, אבל אומרים להם שזה לא כך, אז המסקנה היא שהם בודאי לא מבינים כלום, ואיך הם ידעו עכשיו מתי הם מבינים נכון ומתי לא, בחיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו