פחד לישון לבד ילד בן שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד לישון לבד ילד בן שנתיים
    מאיה
    13/03/2010

שלום,

בני בן שנתיים עוד חודשיים וביום יום הוא מתנהג כרגיל, שובב, לפעמים בוכה, לפעמים מחייך . אבל כשמשכיבים אותו לישון הוא מתחיל לעשות בעיות. קודם אציין שמשנולד היה עושה לנו צרות בשינה אבל הוא התרגל ללכת לישון לבד , בשלושה שבועות האחרונים הוא החל לבכות שוב ולדרוש שנהייה שם, הוא בוכה בהיסטריה עד שאנחנו באים אחרת הוא מקיא מרוב בכי. והוא גם התחיל להתעורר פעמים רבות באמצע הלילה , דבר שהוא לא עשה לנו המון חודשים. הבעיה שלי, היא שאני חושבת שמשהו מפריע לו, הוא קם צורח באמצע הלילה, בועט ברגליים, וזה נראה כי משהו כואב לו, הוא שהוא ממש מפחד ממשהו ואנחנו לא יודעים כיצד לבדוק את זה, מבחינה רפואית הוא בסדר לפי הרופאה לפחות. מה שמטריד אותנו כמובן זו העובדה שהוא מתעורר מלא באמצע הלילה ולא רוצה לחזור לישון וגם העובדה שאולי עובר עליו משהו שאני לא יודעת לזהות, מה עושים???

תודה מראש וסליחה על האורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד לישון לבד

סמדר ריינר
    13/03/2010

שלום מאיה,
    קודם כל כדאי לחשוב האם קרה משהו לאחרונה בבית, האם אתם מתכננים הריון או נכנסתם אליו, או נולד אח, או מישהו נעדר מהבית לצורך נסיעה לפני מספר שבועות, או קרה משהו אחר שבגללו לא שמתם לב אבל הייתם פחות פנויים ריגשית אל הילד, עקב מתחים בעבודה, המשפחה המורחבת, בזוגיות?
    לא כתבת באיזה מסגרת הוא נמצא במהלך היום, גן, מטפלת, האם שם קרה שינוי לאחרונה?
    פחדים בגיל הזה הם כן טבעיים ואופייניים, ולא צריך בהכרח להילחץ מהם.
    אם זיהיתם כן שינוי מסויים שהפחדים יכולים להיות תגובה אליו, אז עצם ההתייחסות שלכם לכך וההכרה בקושי יכולה להקל מאוד על הבעיה.ולו מעצם זה תבינו שלא שמתם לב אבל משהו בהתייחסות שלכם לילד השתנה עקב המתח וצריך לשנות שם משהו.
    אם לא זיהיתם משהו כזה, כדאי גם לשאול אותו מה קורה לו, ממה הוא מפחד, ולעבוד איתו על הפחדים שלו על ידי הקראת סיפורים לילדים מדברים על הפחדים האלה למשל, או על ידי משחק משותף שהוא משחק בו את הגיבור שמנצח את המפלצות, על יידי דיבור על כך שאין מפלצות באמת וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ותודה על התגובה המהירה

מאיה
    13/03/2010

שלום, קודם הילד נמצא בפעוטון עם 12 ילדים ולא ראיתי שם שינוי כלשהו, הוא אוהב ללכת לשם לפי דעתי, כיוון שהוא לא ממהר ללכת משם כשאני באה , בבוקר הוא בוכה שנייה שאני הולכת אבל לפי הגננת הוא בסדר והיא לא רואה שום שינוי שחל בו בגן. לגבינו אנחנו אכן מתכננים הריון אבל אני לא מרגישה ששינינו את ההתייחסות שלנו אליו פרט לעובדה שלפעמים אין לנו כל כך סבלנות לשחק איתו כל כך הרבה כמו שהוא רוצה כיוון שאנחנו מאוד עיייפים כי הוא מתעורר לאחרונה בלילה ,
    מתעורר מאוד מוקדם בבוקר ועושה בעיות ללכת לישון , דברים (פרט ליקיצה המוקדמת) שלא היו קיימים עד לפני כשלושה שבועות. השאלה איך אני אדבר איתו על מה מפריע לו , הוא עדיין לא מדבר ברור, \הוא אמנם מאוד מפותח אך לא יודע להגיד לי מה מפריע לו?
    ותודה על התגובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים

סמדר ריינר
    13/03/2010

שלום מאיה,
    מה קרה שבזמן האחרון יש לכם פחות סבלנות לשחק איתו? זה מעניין כדאי לחשוב על זה. במידת האפשר כדאי לחזור ולתת לו את תשומת הלב אליה היה רגיל.
    לגבי הבירור מה מפריע לו, זה באמת תלוי ברמת הדיבור שלו. האם לדעתך אפשר לשאול אותו בלילה מה קרה? למה הוא בוכה? מה מפחיד אותו? האם הוא יכול ללענות על כך בדרכו? האם כשכואב לו הוא יודע להגיד? אם הוא לא יודע להגיד בכלל, יש דווקא אז חשיבות להתערבות המילולית שלכם, שיכולה לעזור לו לתת מילים שאין לו לחוויה מאוד חזקה ומציפה. למשל "פתאום התעוררת, מה קרה? אולי חלמת על חלמת על משהו? משהו הפחיד אותך? חלמת על משהו מפחיד? זה היה רק חלום, זה לא אמיתי, עכשיו אבא ואמא כאן, עכשיו נרגע, לאט לאט ונלך לישון" וכו'. גם אם הוא לא יוכל לענות לכם, הוא שומע אותכם ואולי מתחיל להבין מה קורה לו. עצם ההרגעה שלכם וההצעה שלכם להסבר היא התחלה של בניית סדר והגיון עבורו במשהו שנראה לא מובן.
    עם הזמן הוא יוכל להפנים את ההסברים שלכם והרוגע שלכם ואולי יוכל הירגע יותר ואולי לשתף גם במה שקורה לו כך שתוכלו לעזור לו יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מאיה
    14/03/2010

היי,
    מה שקרה זה שבזמן האחרון אנחנו עוברים תקופה שבה הילד לא ישן בלילות, קם מספר פעמים, ומשנולד קם בשעה מאוד מוקדמת 04:40-05:00 וזה קשה לנו, אנחנו עייפים, וקצת חסרי סבלנות בגלל זה כיוון שהוא לא מקשיב לנו והוא כנראה בתקופה שהוא בוחן את הגבולות שלנו.

אבל אני אנסה לדבר אליו בלילה, הוא מדבר משפטים קצרים אבל לא בכדי לענות לנו מה מפריע / כואב לו, אבל אני אנסה בכל זאת לדבר אליו ולפתח שוב את הסבלנות הרבה שהייתה לנו .

תודה רבה על התגובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו