זקוקה לעצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה
    אחותו
    13/03/2010

שלום ,
    אחי בן ה16.5 נמצא בכיתה קטנה בתיכון רגיל-יש לו בעיות בלימודים ובעיות רגשיות.
    פסיכולוגית של העירייה נמצאת בקשר שוטף עם המורה שלו.
    אנו חוששים לשתף את פסכולוגית באופן חופשי על מה שקורה עם אחי בבית,שמא היא תמליץ להוציא אותו מהמסגרת.
    אנחנו בטוחים שהילד זקוק לעזרת פסיכולוג ,ביררתי בקופ"ח על טיפול אך אני חוששת שזה יפגע לו בעתיד.
    שאלתי לגבי חיסיון רפואי ונאמר לי כי לבית הספר-חייבים שהאפוטרופוס יחתום על ויתור ובצבא אין חיסיון רפואי.
    האם זה עלול לפגוע בעתידו הצבאי?
    האם אמי יכולה שלא לחתום על ויתור סודיות לבית הספר או שזה עניין פורמלי ואם לא תעשה זאת זה יחשיד או שמא עושים זאת בכלל בתחילת שנה והיא כבר חתמה?

הייתי שמחה אם תוכלו להמליץ לי על פסיכולוג/ית פרטית לאחי הקטן,אני מעוניינת להגיע עם אמי לשיחות של אימון הורים תוך שילוב פגישות עם אחי הקטן,אשר מאוד מכונס בעצמו ולא נוהג לשתף אחרים בדרך כלל.
    כמה עולה טיפול כזה וכמה (מבחינת כמות) פגישות יכולות לסייע למצבו?
    אנחנו משפחה עם אמצעים מצומצמים,אך חוששים שעניין כספי לבסוף ישבש לו את המשך הדרך,
    ממתינה לתשובתכם
    תודה
    אחות מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעיצה

סמדר ריינר
    13/03/2010

שלום לך,
    נשמע לי שאתם אכן זקוקים לעזרה אך מאוד חוששים לקבל אותה בגלל חשדנות רבה שלכם כלפי כל המסגרות, הצבאית, החינוכית והרפואית.
    תנאי ראשון לקבלת עזרה הוא יכולת לתת אמון בצורה בסיסית, ונראה כרגע שזה באמת מאוד קשה לכם.
    אתם לא חייבים לחתום על שום ויתור סודיות אם אתם לא רוצים. הרצון להתחתים אתכם על ויתור סודיות לא נעשה כדי לפגוע בכם או באחיך, להוציא אותו ממסגרות או לשים עליו סטיגמה , אלא כדי שכל הגורמים המטפלים יהיו מתואמים והוא לא ייפול בין הכיסאות בגלל טיפול לא מתאים שנובע מאינפורמציה חלקית.
    למיטב הבנתי וידיעתי ילדים ובני נוער רבים מקבלים טיפול פסיכולוגי במסגרות פרטיות וציבוריות ואין לכך כל השפעה על עתידם הצבאי.
    ישנם מקרים שזה כן משפיע, ואולי זה לטובה באותם מקרים, למשל אם למישהו יש נטייה לאובדנות, או לאלימות, או חלילה להתפרצות למחלת נפש, לא הייתם רוצים שיגייסו אותו, זה יכול לגרום נזק גם לו וגם לסובבים אותו. עם זאת חלק גדול מהמקרים אינם כאלה. גם לא בטוח שהמידע עובר בלי שום בקרה לצבא, עד כמה שאני יודעת למעט מקרים של אישפוז פסיכיאטרי, העברת המידע נעשית רק אם המתגייס מדווח מראש לצבא שהיה בטיפול, אבל את זה כדאי שתבדקו בקופת חולים ובבית הספר (האם הם מעבירים באופן אוטומטי מידע לצבא אם הוא מבקש בלי לשאול אותכם).
    אותו דבר לגבי העברת המידע לפסיכולוגית בית הספר: דברים שהיא לא יודעת ייתכן וגורמים לה לטפל לא נכון. לא בטוח שאם תדע היא תמליץ להעביר מסגרת, וגם אם כן אולי זה מה שיעזור? אולי זה באמת מה שמתאים לאחיך ויעשה לו הקלה גדולה? וגם אם כן, והיא תמליץ- אתם עדיין יכולים להתנגד. בנוסף לכך מידע שקשור לבית לא אמור להשפיע למיטב הבנתי על המסגרת, המסגרת קשורה ליכולות של הילד לא למצב בבית. להיפך, דיווח על המצב בבית יכול רק להקל עליו.
    יותר מהכל נראה לי שאת לוקחת על עצמך המון אחריות בקשר לאחיך ואת לא סומכת על ההורים, המורים, הרופאים וכו' שהם יודעים מה הם עושים וכדאי להקשיב להם. את אפילו לא סומכת על אימך שהיא הבינה על מה היא חותמת.
    אז קודם כל לידיעתך, גם אם החתימו את אימך על ויתור סודיות כללי בתחילת השנה הוא לא תקף והם צריכים להחתים אותה שוב סביב כל העברת מידע ספציפית.
    לגבי טיפול פרטי: עלות של טיפול כזה היא בין 300 ל-400 ש"ח לפגישה. בעיקרון לא ניתן לדעת כרגע מה כמות הפגישות בהן יש צורך. ילד שנמצא בכיתה קטנה עם בעיות לימודיות וריגשיות ייתכן וזקוק לפחות של שנתיים שלוש של טיפול אחת לשבוע אם לא יותר.
    כדי לקבל המלצה על מטפל פרטי את צריכה לברר באיזור מגורייך, שלא ציינת מהו. בעיקרון פסיכולוגית בית הספר אולי יכולה לסייע בכך או מכרים שאתם סומכים עליהם.
    אני מציעה לך, אם את יכולה, לנסות להירגע ולתת אמון, לשתף במידע כמה שניתן, ולסמוך על אנשי המקצוע שכוונתם טובה, ואם הם טועים אפשר לנה איתם דיאלוג ולנסות לתקן אותם.
    בהצלחה,
    ואשמח לענות שוב אם יש עוד שאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

אחותו
    14/03/2010

הי סמדר ,

צירפתי תצלום מסך,אשמח אם תוכלי לעיין ולהגיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח מתבגר

סמדר ריינר
    14/03/2010

שלום לך,
    אני מבינה ומעריכה את כל מה שסיפרת על משפחתכם. אבל אני חושבת שילד מתבגר עם בעיות ריגישיות וסכנת התדרדרות יכול להיות גדול עלייך, למרות שכפי הנראה יש לך המון כוחות ואחריות.
    אני חושבת שצריך לכנס את כל המשפחה ולעשות חלוקת תפקידים ולקבל גם עזרה מבחוץ לפי הצורך, אולי של קידום נוער או גורם אחר.
    אתם חייבים לשתף ולקבל עזרה לפני שיהיה מאוחר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תצלום מסך

סמדר ריינר
    14/03/2010

שלום לך,
    הייתי שמחה להגיב, אבל התצלום יצא קטן ולא מצאתי דרך להגדיל אותו ולקרוא, לצערי.
    אשמח אם נוכל למצוא דרך אחרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחות האלמונית

סמדר ריינר
    14/03/2010

שלום לך,
    קראתי והגבתי לך למעלה תחת הכותרת "אח מתבגר".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו