מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי רצון ללכת לגןחלי13/03/2010
שלום,
אני אמא ל-2 ילדים. הגדולה שלי בת שנתיים והקטן בן 3 חוד'.
ביתי הקטנה מאוד ביישנית ומופנמת בסביבה זרה.
עד גיל שנה וחמישה חודשים היא טופלה על ידי אמא שלי (אני עובדת משרה מלאה). בספטמבר האחרון החלטתי לרשום אותה לגן. בכל בוקר הייתי מביאה אותה לאמא שלי בשעה 7 והיא הייתה לוקחת אותה ב-8 לגן.
הכניסה לגן היתה מלווה בבכי היסטרי ובצרחות. הילדה לא הייתה מוכנה לרדת מהעגלה ולא הייתה מוכנה שאף אחד התקרב אליה.
בשלב מסוים החלטתי שאני אאחר לעבודה ואני זו שאקח אותה לגן- אך המצב לא השתנה.
היו ימים שהיא היתה יושבת בעגלה עד שאמא או אני היינו באים לקחת אותה.
לאחר כחודשיים (אחרי חופשת סוכות) הילדה חלתה במחלת הנשיקה וכמעט ולא שלחתי אותה לגן. (יום כן שבוע לא). בסופו של דבר כאשר יצאתי לחופשת לידה הוצאתי את הילדה מהגן והיא נמצאת איתי בבית.
אני מאוד רוצה להחזיר אותה לגן- לפעמים אני לוקחת אותה לבקר שם-אבל היא מתאבנת! היא הופכת להיות קפואה. לא מוכנה לרדת לי מהידיים. אם אני רק מנסה היא צורחת ובוכה. גם אם אני מסבירה לה שאני פה ואני לא הולכת לשום מקום, היא לא מוכנה לרדת לי מהידיים. אם הילדים מתקרבים אליה היא מתחילה לבכות בהיסטריה.
ועכשיו לעובדות נוספות:
**הגן הזה מאוד מומלץ בסביבתינו , אין ספור שבחים. אני גם בחנתי את התנהגות הילדים האחרים בגן וראיתי כי הם נכנסים בשמחה לגן ואף מחבקים את המטפלות והגננת. דיברתי עם אמהות וכולם ללא יוצא מן הכלל מרוצים מהגן.
**חשבתי להעביר את הילדה לגן אחר, אך גם כשנכנסתי לגן האחר היא קפאה והתאבנה.
**כפי שציינתי בתחילה היא מאוד בישנית וסגורה, גם ילדים שהיא מכירה מהשכונה לוקח לה זמן להתחבר אליהם כל פעם שהיא רואה אותם.
מה עושים???????????
אני כן רוצה להחזיר אותה לגן אך אני לא יודעת מה לעשות.
המליצו לי להעביר אותה לפעוטון עם מעט יותר ילדים (בגן יש 15 ילדים עם 2 מטפלות וגננת), אך אני מעדיפה שהיא כבר תטופל על ידי אמא שלי....
אני אציין בנוסף שהיא מאוד מאוד קשורה אליי.
אשמח לכל עזרה אפשרית.
תודה
חלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהסתגלות לגן
ד''ר שירי שדה שרביט14/03/2010חלי שלום,
נראה שהצטרפו כאן כמה גורמים יחד - לידת האח לאחרונה (וידוע כי הריון ולידה גורמים לילדים "להיצמד" להורים יותר מבעבר סביב תקופת הלידה), אולי נטייה של הילדה להימנע בסיטואציות חברתיות וגם התגובות שלך. אני אתייחס לאינטראקציה בין התנהגות הילדה להתנהגות המבוגרים כי זה המקום בו ניתן - וחשוב - לשנות ולהשפיע.
נראה שהמעבר לגן מאופיין בהתנהגויות קיצוניות מצדך אשר עשויות להחריף את החרדה של הילדה. ההסתגלות לגן לא היתה צריכה להיעשות על-ידי אמך אלא על-ידי אחד ההורים. על אף שהסבתא טיפלה בה, זה ברור שאת האמא וצריכה להיות זו שמסייעת לה להסתגל. לא כתבת אם יש אבא בתמונה, אם הוא נמצא - הוא גם היה צריך להיות בהסתגלות. כלומר, כל המעבר של בתך למסגרת נעשה בצורה לא מספיק הדרגתית ולא על-ידי הדמות המתאימה. ברור לי שיש אילוצים חיצוניים, אך היה רצוי להתמודד עמם ככל האפשר, בוודאי שבשבועות הראשונים לגן. לאחר מכן, ההחזרה הביתה נשמעת לי מאוד דרמטית אף היא. ייתכן שבתך מבינה מההתנהלות הזו, שפרידות הן דבר מאוד מאיים וכואב כי הן נעשות באופן חד מדי, וגם המבוגרים חושבים כך כי בסוף משאירים אותה בבית צמודה לאמא. כלומר, האפשרויות הן - או ניתוק חד ומכאיב, או היצמדות ללא מרחב. אלו שתי אפשרויות שאינן מיטיבות עם הילדה.
בנוסף, על אף ההמלצות שקיבלת על הגן, לא ברורה לי התנהלות הצוות. זה ממש לא מקובל ואף נורא בעיניי, שהיו ימים בהם הילדה היתה בעגלה כל היום! כולכם יחד הייתם חייבים לחשוב על פתרונות יצירתיים להתמודדות עם הילדה, למשל - להביא אותה ברגל כך שלא תהיה האפשרות של הישארות בתוך העגלה. אני חושבת על בתך, בכמה חרדה היא נמצאה עד כדי כך שלא הסכימה לצאת מהעגלה, ואיזו הרגשה נוראית היתה זו עבורה להישאר בעגלה כל היום בעוד ששאר הילדים משחקים.
אני חושבת שחשוב מאוד עבור הבת שלך, לחוות חוויה אחרת בגן. היא בגיל בו היא זקוקה מבחינה התפתחותית למסגרת חברתית, וחשוב להראות לה שעולם הילדים יכול להיות מעניין ומהנה, ולא רק הקשר עם המבוגרים הקרובים. אני ממליצה שתחפשי מסגרת של משפחתון קטן ואינטימי, עם יחס מטפלים/ילדים טוב. ואז תבקשי מאמך שתשמור על בנך הקטן, ואת תלכי כל בוקר עם בתך לגן עד שהיא תסתגל. כמובן שיש לערב גם את אבא בהסתגלות. וכדאי להתייעץ עם צוות המשפחתון כיצד לסייע לה ככל שניתן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)