עזרה בבקשה.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה.
    מורן
    14/03/2010

שלום רב.
    יש לי ילד חם ואוהב כמעט בן 3 {עוד חודשיים} לפני חצי שנה נולדה לו אחות חדשה ויש לציין שהוא מקבל אותה נהדר מחבק,מלטף מנשק משחק מרעיף עליה אהבה ודאגה.
    בתוקפה האחרונה אני ובעלי לא יודעים מה לעשות אנחנו לא מצליחים להשתלט על הילד הוא מרביץ לנו, צועק וזורק דברים על הריצפה לפעמים אפילו סתם בלי סיבה מיוחדת...
    הוא לא מסוגל לדחות סיפוקים אם הוא לא מקבל את מבוקשו אז מתחיל הצרחות הבכי והאלימות והאוירה בבית ממש לא נעימה!
    כשאמא כועסת ולא מסכימה הוא הולך לנסות את מזלו אצל אבא וההפך...
    אני ובעלי ניסינו עונשים אבל זה מספיק בדיוק לאותו יום או לכמה שעות יש לציין שהעונש הוא לשבת במיטה בחדר שלו ולא לרדת ממנה
    וכשהוא מתנהג כך אנו מסבירים לו בצורה יפה ורגועה שלא מתנהגיחם כך וזה לא נעים שמרביצים או זורקים הוא מבקש סליחה אבל חוזר על המעשים...
    מה לעשות???
    בבקשה נשמח לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3

סמדר ריינר
    14/03/2010

שלום לילך,
    כשילד מגיב באלימות, קודם כל צריך לעצור אותה, מיידית, גם פיזית אם צריך, ואת זה אני מבינה שאתם עושים.
    בשלב השני, אחרי שהוא נרגע, צריך לדבר איתו וקודם כל לתת הכרה למה שהיה לו קשה. למשל: "היה לך קשה כשלא קיבלת את השוקולד. זה באמת לא נעים כי נורא רצית."אחר כך צריך לתת לו אופציות אחרות מלבד אלימות כדי להתמודד עם הסיטואציה - "אז מה עושים כשרוצים שוקולד נורא - מבקשים, מחכים אחרי הארוחה, אולי במקום זה אפשר לשחק קצת עם הכדור ואחר כך לבקש שוב" וכו'.
    דבר נוסף שעליכם להקפיד עליו - להיות עקביים. אם הוא מצליח להשיג את מה שהוא רוצה בדרך הזו, אפילו פעם אחת ואפילו לפעמים - צריך להתחיל את הכל מהתחלה. הוא צריך להפנים שזו לא דרך משתלמת ואבא ואמא צריכים להיות מתואמים.
    מעבר לזה, נכון גם לתת לו הכרה לכך שאומנם הוא מאוד שמח שאחותו נולדה אבל זה גם מאוד קשה לו, ולנסות להקדיש לו קצת זמן לחוד באופן קבוע ועקבי, לפי היכולת שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו