אובססיה לאמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובססיה לאמא
    חגית
    14/03/2010

שלום, שמי חגית.
    אני אם חד הורית מיזה 8 שנים, יש לי 3 ילדים וביתי בת ה8 הייתה כל ה8 שנים האלה סוג של "מלכה" היא קיבלה את כל תשומת הלב שלי ואת כל היחס שלי כאילו רק אני והיא קיימות נכון להיום אני נשואה בשנית (מזה שנתיים) ומאז הנשואים שלי היא לא מקבלת את בן הזוג שלי ומנסה בכל דרך אפשרית להיתנקל לו. זה בא לידי ביטוי במבטים של שנאה כלפיו ומבטי זילזול בו. יצא לי לשאול אותה שאלה "כשרע לאמא טוב לך?" היא ענתה שכן וההפך. כשאני יושבת בסלון עם בן זוגי והיא בחדר שלה היא יוצאת כל כמה שניות לברר מה אנחנו עושים. הילדה נכון להיום לא מניחה לי לרגע. הילדה לא מרוכזת בלימודים כשהיא נישאלת למה היא לא מקשיבה בשעורים היא עונה שהיא מרוכזת באמא כל היום כשאנחנו הולכים לנוח בצהריים היא עושה בכוונה רעש ולא נותנת לנו לנוח מנסה בכל דרך אפשרית לסכסך בין האחים שלה לבייני ואפילו ביני לבין בעל.בקיצור עושה הכל ולא בוחלת בשום אופן ודרך העיקר שכולם יהיו מסוכסכים איתי והיא תישאר "החברה הקרובה שלי" ניסינו לטפל בה דרך דמיון מודרך. ברצוני שתייעצו לי מה עליי לעשות חוץ מלפנות לטיפול פסיכולוגי איתה חשוב לי לעשות הכל ליפני הגעה שלנו לפסיכולוג או לייעוץ בבקשה עזרו לי בתודה חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה לאמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיה לאמא

סמדר ריינר
    15/03/2010

שלום חגית,
    יכול להיות שבתך מרגישה מרומה. כל עוד היית לבד, היא כנראה הייתה הבת המקורבת אלייך. זה מצב שהיה טוב לא רק לה אלא גם לך, היא כנראה פיצתה אותך על הבדידות, אולי ישנה לפעמים במיטתך, אולי שיתפת אותה לפעמים בדברים אינטימיים, ואז ברגע שניה לך חבר היא "נזרקה" בבחינת "הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת". אם התמונה דומה למה שתיארתי, אז היא בוודאי מרגישה מרומה ומנוצלת, היא לא רק קיבלה היא גם נתנה ובתמורה קיבלה תחושה של חשיבות ושל "תחליף בן זוג" שלך, ועכשיו היא נושלה מהמעמד הזה וזה מכעיס וזה כואב לה.
    כדאי קודם כל לתת הכרה לזה, ולהגיד לה שפעם היו היחסים ביניכם אחרים, ושהיא נורא נעלבה ואולי חושבת שהיא כבר פחות חשובה או שאת פחות אוהבת אותה מאשר קודם. חשוב לך להגיד לה שהיא חשובה ואהובה, אבל עכשיו אתם משפחה אחרת, שבה היא הילדה ואתם המבוגרים, וזו אהבה אחרת. כי לילד יש פחות דאגות, אבל ה הוא גם פחות קובע. לפני שהיה לך את הבן זוג היא אולי הרגישה שנותנים לה כבוד כמו למבוגרת, אבל אולי זה גם היה קשה כי הטרידו אותה נושאים שלא קשורים לילדים. עכשיו יש לה חופש מזה, והיא יכולה לחזור להיות ילדה ולהינות מזה. ואמא תמיד אוהבהת אותה הכי, כי היא הבת שלך, ובן זוג אפשר להחליף ובת לא.
    יכול להיות שהילדה תמשיך לכעוס, אבל זה אחרת כשמבינים את הכעס שלה ונותנים לו מקום, אז היא לא חייבת להראות אותו בכל מיני צורות כל הזמן, אלא שמעו אותה והבינו אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו