מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד לעזור לבני?עוד אימא14/03/2010
בני הבכור בן 5, ילד רגיש מאוד וחכם, בתקופה האחרונה צפות אצלו בעיות בריאותיות רבות, כאלו שכבר סבל מהן בעבר וגם חדשות, עצירויות, בעיות נשימה, כאבי גדילה וכאבי ראש, רוב הקשיים צפים בשעות הערב, בזמן עייפות, ופעמים רבות אף מתעורר באמצע שנת הלילה בבכי מכאבים שונים. אנו עורכים את הבדיקות הרפואיות שרופאת הילדים ממליצה ולמרות שהיא לא מודאגת כלל, אני מרגישה כאימא שבני מבקש עזרה כלשהי.
הגננת בגן מדווחת על קושי שלו לייצור קשרים חברתיים עם בני גילו , קושי עם שינויים, וקושי לבטא את הרגשות שלו, בנוסף היא מתלוננת שהוא "ילד טוב מידי", מנקודת מבטי אני רואה תמונה קצת שונה.
בבית אני רואה שכשבאים חברים הם לרוב משחקים באופן זורם ויפה למרות שלפעמים הוא מדבר "בשפה שונה" משלהם הם מצליחים להתגבר על זה ללא התערבות שלי, גם בבית כמו בגן אני חווה את הקושי שלו עם שינויים. בנושא ביטוי הרגשות, לעומת הגננת, אני מרגישה שיש לו יכולת ביטוי לרגשות גבוהה ביותר, אולי אפילו יותר משל רובנו. אני מרגישה שבבית הוא כן מרשה לעצמו לפרוק גם צדדים לא מושלמים שבו, ואני עדה לכך שהוא רגיש מאוד לכל "רעד" ביציבות של הבית, מתחים כספיים, מתחים ביני לבין בעלי, למרות המאמצים שלנו שאלו לא יעברו דרכו, הוא כמו רדר להם.
הייתי רוצה לשחרר אותו קצת מאחריות הכבדה שהוא לוקח על כתפיו,
הייתי רוצה להעניק לו את התמיכה שלה הוא זקוק.
חשוב לציין שאני וגם בעלי חוששים מטיפולים ריגשיים נפשיים עבורו, בעיקר כדי שלא יתוייג בגילו הצעיר "כילד בעייתי".
אשמח לעצות,
תודה מראש,
עוד אימא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5
סמדר ריינר15/03/2010שלום לך,
אם את חוששת מתיוגו של הבן אז לכו אתם להדרכת הורים בלי לערב אותו. אתם כנראה עושים משהו בלי להרגיש שמעמיס עליו, מעבר לזה שהוא מאוד רגיש. כדי לגלות איך המנגנון הזה עובד אצלכם בבית ולמה הוא כל כך מושפע ממנו, צריך להכיר אתכם יותר, בייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)