שינוי רציני בהתנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי רציני בהתנהגות
    חיים
    16/10/2007

שלום רב,
    יש לי תאומות בנות שנה ותשעה והן התחילו ללכת למשפחתון לפני חודש. בת אחת הלכה לגן ישר ללא כל בעיה. לבת השניה לקח קצת זמן להתרגל.
    הבעיה היא שאני שמתי לב בשבוע אחרון יש שינוי די קיצוני עם אחת הבנות. פתאום כשמגיע ערב הצריך לעשות אמבטחה, היא מתחילה לבקות ולברוח וממש נכנסת להיסטריה. לאחר מכן לא ניתן להכניס אותה למיטה. היא פשוט נדבקת למי שמנסה להשכיב אותה לישון ולא משחררת. אם בכל זאת מניחים אותה במיטה, היא צורכת, זורקת את עצמה וכו'. הדרך להרדים אותה רק על הידיים. חשוב לציין שאף אחת מהבנות לא מורגלות להרדם על הידיים של מישהו. עוד דבר, שינת צהריים עוברת די חלק.
    היום שמתי לב לעוד שינוי – היא לא רצתה ללכת לגן בכלל, אף שאהבה ללכת לשם מהיום הראשון.
    המטפלת שלה בגן אומרת שהיא משחקת עם הילדים אבל בכל הזדמנות מבקשת שיקחו אותה לידיים.
    זה ממש לא אופייני לבת שלי.
    אני מתאר לעצמי שיכול להיות והיה שינוי כלשהו בגן אבל איך אני יכול לדעת שהכל בסדר?
    האם תוכלי לעזור לי כי אני מאוד דואג.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי רציני בהתנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות

שרון באומל
    17/10/2007

שלום חיים.
    סביב גיל שנתיים מגלים ילדים 2 תגליות חדשות על החיים שהן בד בבד מסעירות ומפחידות. התגלית הראשונה הינה כוחם היחסי בעולם. דהיינו, הם מגלים פתאם שהם לא כל יכולים כמו שחוו עד אז, ושיש דברים ש"המבוגרים" יכולים לעדות והם לא. זוהי תחילת ה של העצמאות כיוון שילדים בודקים בשלב זה עד כמה הם יכולים לעשות כל מיני דברים ועד כמה הם יכולים להשפיע. התגלית השנייה הינה הנפרדות. ילדים בגיל זה מגלים את היותם יישויות נפרדות ואת הקרובים להם כיישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהם.
    על רקע התפתחות טבעית זו, נכנסו בנותיך לגן, ואני מתארת לעצמי שהחרדה הטבעית מפני הנפרדות, התעצמה עקב הנפרדות והפרידה האובייקטיבית. לפיכך, הייתי אומרת משהו בנוסח: "עכשיו התחלת ללכת לגן חדש. הכל שם חדש, וזה בלי אמא ואבא. לפעמים זה יכול להיות מפחיד". על אף שאני מתארת לעצמי ששפתה עוד לא בשלה, משהו מהאינטאונציה והכוונה המרכזית היא תבין. הידיעה שלה שאתה מבין את המתחולל בעולמה הפנימי תעזור לה מאוד. בנוסף, הייתי מציעה לקחת עבורה משהו אהוב במיוחד מהבית, אותו היא יכולה לאחוז ברגעי המצוקה בגן. ובנוסף, לכתוב ספר מיוחד עליה (מחברת עם כריכה קשה וצבעים יספיקו). הספר יכול לכלול את שמות הגננות, סדר היום בגן הילדים האחריםן וכו' וכן לתת לגיטימציה לרגשות השליליים המתעוררים ברגעי הפרידה וכן לאחר מכן בגן. העיסור בנושא ומציאת פתרונות ודרכי התמודדות חדשים יעזרו לה לצלוח תקופה קשה זו.
    אגב, עקב היותה תאומה, אני מציעה לעשות את אותם הדברים גם לאחות שהסתגלה היטב, כדי שהיא לא תפתח תסמינים דומים כתוצאה מקנאה.
    לגבי הלילה: לילה הוא גם פרידה משמעותית עבור ילדים קטנים. לכן הייתי מתנהגת באופן דומה. דהיינו, מתן הסבר, קריאת סיפורים לגבי הלילה (למשל: "סיפור על ילד שלא רצה לישון לבד" - מאוד מתאים לגיל). בנוסף, הוספת בובה/שמיכה אהובה או כל דבר אחר איתה במיטה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

חיים
    07/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו